16 români au fost reţinuţi în Ungaria de către autoritățile de la Budapesta, fiind acuzate de trafic de persoane.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe,  Raluca Lunculescu a susținut vineri o declarație de presă la sediul Ministerului în care a confirmat că 16 români au fost reținuți de Ungaria.

Ambasada României la Budapesta a fost informată astăzi, 28 august 2015, de către poliţia ungară, despre faptul că 4 cetăţeni români au fost reţinuţi la data de 26 august 2015 în Budapesta,  fiind cercetaţi pentru trafic de persoane. Potrivit informării poliţiei ungare, cei 4 cetăţeni români vor fi audiaţi în cursul zilei de astăzi, 28 august 2015”, a declarat purtătorul de cuvânt al MAE.

Reamintim că în cursul zilei de ieri, 27 august 2015, alţi 12 cetăţeni români suspectaţi de trafic de persoane au fost reţinuţi şi audiaţi de autorităţile ungare, cu propunerea de arestare preventivă.

În prezent, toţi cei 16 cetăţeni români se află în arestul poliţiei din Budapesta.

Până în acest moment, niciun cetăţean român nu a solicitat asistenţă consulară.

Ambasada României la Budapesta monitorizează cazul, menţine legătura cu autorităţile ungare în vederea obţinerii unor elemente de noutate privind situaţia juridică a cetăţenilor români fiind pregătită să acorde asistenţă consulară în limita competenţelor legale.