Situaţie explozivă la Maternitatea Odobescu din Timişoara. 11 nou-născuţi au fost infectaţi cu noul coronavirus de către cadrele medicale.

Nici nu au venit bine pe lume că se şi confruntă cu prima lor boală. Coronavirusul nu are milă nici de nou născuţi. La Timişoara, dintr-o lovitură, 11 bebeluşi au fost infectaţi pentru că nu există protecţie pentru cadrele medicale şi pentru că acestea nu au fost testate înainte de a intra în saloanele bebeluşilor.

Conform primelor informații, cei mai mulți dintre ei sunt la această oră externați, iar mamele lor au fost testate și sunt negative. Asta înseamnă că bebelușii s-au infectat de la asistentele de la secția de neonatologie – terapie intensivă care au fost confirmate deja cu COVID 19, potrivit pressalert.ro

Până acum au fost confirmate la maternitaea Odobescu 12 cadre medicale, cinci rude ale acestora, printre care și un copil de 8 ani, și 12 mămici.  Bebelușii infectaţi cu covid 19 urmează să ajungă la clinica Bega a Spitalului Județean Timișoara cea care se ocupă de cazurile COVID 19.

Până azi, România a raportat 168 de morţi şi 4075 persoane infectate cu noul coronavirus, în urma efectuării a doar 40.000 de teste în decurs de o lună şi jumătate.