11 jurnalişti vor fi audiaţi în Comisia SRI din Parlamentul României după ce fostul ofiţer SRI, Daniel Dragomir a dat numele lor în cadrul audierilor de marţi. Valeriu Zgonea, fost Preşedinte al Camerei Deputaţilor este suspectat că era omul SRI din Parlament.

Cutremur de proporţii în mass media românească după dezvăluirile făcute de fostul ofiţer SRI, Daniel Dragomir în cadrul audierilor în Comisia SRI.

Potrivit informaţiilor furnizate de Comisia SRI, 11 jurnalişti şi 13 angajaţi ai SRI au fost convocaţi la audieri săptămâna viitoare.

Dragomir a dat Comisiei SRI lista cu 65 de persoane suspectate că sunt ofiţeri SRI acoperiţi.

“Am discutat despre culoarele din Justiție și despre chestiunile referitoare la siguranța națională. Am dat o declarație cuprinzătoare. Am dat și documente, pe care am considerat necesar că membrii Comisiei ar trebui să le vadă, în sensul înțelegerii a ceea ce eu am numit statul paralel în ultimii ani. Am prezentat și o listă de persoane, va fi avută în vedere, de 65 de persoane care eu consider că ar putea fi audiate pentru înțelegerea statului paralel. Sunt persoane ofițeri activi ai SRI, ofițeri în rezervă ai Serviciului, oameni politici, oameni de afaceri și oameni din media. În viitorul apropiat voi face declarații cu privire la toate aspectele pe care le-am menționat până acum. Ședința Comisiei a fost una foarte concretă și tehnică“, a spus Dragomir, la ieșirea de la audieri.

Liviu Dragnea cere înfiinţarea unei comisii de anchetă parlamentară 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marţea trecută, la Parlament, referitor la dezvăluirile pe care le-a făcut fostul colonel SRI Daniel Dragomir, fost adjunct al lui Florian Coldea, cu privire la activitatea DNA şi a Serviciului Român de Informaţii, că ceea ce a apărut în spaţiul public este foarte grav, iar Dragomir ar trebui chemat „rapid” la audieri în cadrul Comisiei de control al SRI.

Dacă se va constata că, din ceea ce se va spune acolo, se depăşeşte competenţa Comisiei SRI, atunci se poate lua în calcul şi înfiinţarea unei comisii de anchetă parlamentară”, a completat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Daniel Dragomir a făcut o serie de dezvăluiri la România TV, potrivit cărora rechizitoriile prezentate de procurorii DNA în instanţă erau scrise de ofiţerii SRI.

La Antena 3, luni seară, Daniel Dragomir a spus că trei jurnalişti: Sorina Matei, Dan Turturică şi Dan Tapalagă au fost în biroul lui Coldea. Sorina Matei spune că a fost pentru un interviu, iar Dan Tapalagă a transmis că “va muri cu dinţii în gâtul susţinătorilor PSD”