Peste 100 de persoane au fost evacuate de pompieri în toiul nopții după producerea exploziei care s-a produs în jurul orei 00,30.

”În data de 19.10.2016, în jurul orei 00.32, prin sistemul unic de apeluri de urgenţă 112, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bistruţa al judeţului Bistriţa-Năsăud a fost anunţat despre producerea unei explozii întrun bloc de locuit din municipiul Bistriţa, str. Arţarilor. În cel mai scurt timp, s-au deplasat la faţa locului forţe din cadrul ISU Bistrița-Năsăud: un echipaj de terapie intensivă SMURD, un echipaj de prim ajutor SMURD, două autospeciale cu apă şi spumă şi o autospecială pentru salvare de la înălţimi. Imediat, efectivele salvatorilor au fost suplimentate cu forţe de la alte instituţii, astfel: S.A.J. Bistriţa- Năsăud cu 5 ambulanţe tip B2 și 10 cadre medicale, S.V.S.U. Bistriţa cu 2 autospeciale și 8 voluntari, I.J.J. Bistriţa-Năsăud cu 2 autospeciale și 13 jandarmi, IPJ Bistriţa-Năsăud cu 8 autospeciale și 20 polițiști, o echipă a societăţii de distribuţie a gezelor naturale şi o echipă aparţinând societăţii de distribuţie energie electrică. Salvatorii au procedat la evacuarea locatarilor din imobilul afectat de explozie. Majoritatea dintre aceștia s-au autoevacuat înainte de sosirea echipajelor de intervenție la fața locului”, se arată în comunicatul de presă al ISU, remis exclusivNEWS.ro.

A fost acordată asistenţă medicală unui număr de nouă victime, acestea fiind ulterior transportate la UPU – SMURD din cadrul Spitalului Judeţean Bistriţa – Năsăud. Victima din apartamentul unde a avut loc deflagraţia, în vărstă de 24 ani, a fost transportată de către echipajul de terapie intensivă SMURD, la o clinică de specialitate din municipiul Bucureşti.

Cu sprijinul Primăriei municipiului Bistriţa, au fost asigurate 20 locuri de cazare şi adăpost provizoriu pentru persoanele evacuate. Majoritatea locatarilor s-au cazat la rude şi prieteni, doar trei persoane au fost cazate în spaţiul pus la dispoziție de autorități.

În urma deflagraţie au fost afectate cele 40 de apartamente din imobil şi un număr de 25 apartamente din imobilele învecinate (geamuri sparte).