Protestele violente din New Delhi şi Haryana dintre localnici și armată, s-au soldat cu avarierea sistemului de alimentare cu apă. Astfel că peste 10 milioane de locuitori din New Delhi au rămas fără apă potabilă.

Guvernul din India a mobilizat armata pentru a stinge protestele masive din nordul statului, de la granița cu capitala New Delhi.

Guvernul a mobilizat 4.000 de soldați și 5.000 de forțe paramilitare și polițiști în Haryana, unde o comunitate s-a revoltat, cerând cote speciale și posturi mai mari în educație.

Protestele au început în urmă cu o săptămână și au devenit violente vineri.

În urma acestora, zece persoane au murit și mai bine de 150 au fost rănite, conform Hindustan Times, citat de Russia Today.

Protestatarii au distrus mașini și clădiri și au atacat casele oficialilor din provincie. O industrie locală a fost afectată puternic și au apărut probleme grave în aprovizionarea cu apă a orașului New Delhi.

Oamenii revoltați au blocat mai multe drumuri din orașul Bahadurgarh, la doi kilometri de Delhi. Magazinele din oraș au fost închise.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau se deplasează pe teritoriul Republicii India că, începând cu data de 22 februarie 2016, se desfăşoară proteste sociale care pot degenera în violenţe, preponderent în capitala New Delhi, unde a fost întreruptă aprovizionarea cu apă curentă şi cu alimente de bază, şi în statul Haryana, unde e posibil să se închidă mai multe artere rutiere şi feroviare.