Autorităţile din Australia se pregătesc de un măcel unic în lume. Vor ucide peste 10,000 de cămile vor fi împuşcate pentru a le împiedica să consume apă în zonele afectate de secetă.

Peste 10.000 de cămile vor fi împușcate, în sudul Australiei pe motiv că consumă prea multă apă în zonele afectate de secetă, informează The Independent.

Vânătoarea cămilelor, se va face din elicopter şi va începe miercuri, la ordinele liderilor aborigeni din zona Anangu Pitjantjatjara Yankunytjatjara şi va dura cinci zile.

Localnicii s-au plâns că animalele însetate au început să intre în comunitățile locuite și să provoace daune în căutarea oricărei surse de apă, chiar dacă apa se află în rezervoare.

Reducerea numărului de cămile are loc și din cauza cantității mari de gaze cu efect de seră, deoarece animalele emis gaz metan echivalent cu o tonă de dioxid de carbon în fiecare an, informează publicația The Australian.

Cămilele au fost ajuns în Australia în secolul 19, fiind aduse din India și Afganistan și folosite la transport și construcții.

În prezent, populația de cămile din Australia este estimată la 1,2 milioane de exemplare.

Autorităţile susţin că dacă numărul acestora nu ar fi ținut sub control, populația de cămile din Australia s-ar dubla la fiecare 8 sau 10 ani.