Un fin intelectual de la TVR, aterizează în bucătăria lui Dinescu

Un fin intelectual de la TVR, aterizează în bucătăria lui Dinescu
loading...

Are invitaţi garantat 100% interesanţi în emisiunile sale. De data aceasta, Cătălin Ştefănescu trece în postura de invitat. Şi nu oriunde, ci în bucătăria lui Mircea Dinescu. La ce teste îl supune poetul pe jurnalistul TVR, vedem în ediţia „Politică şi delicateţuri” de duminică, 29 aprilie, ora 15.30, la TVR 1 şi TVR+.

În cele nouă sezoane ale Politicii şi delicateţurilor, Mircea Dinescu a adus în faţa telespectatorilor şi a… tigăii, numeroase vedete ale postului public. În ultima duminică din aprilie, a venit rândul lui Cătălin Ştefănescu, „unul dintre cei mai fini intelectuali de la TVR”, cum îl numeşte poetul. Ediţia Politică şi delicateţuri al cărei invitat este Cătălin Ştefănescu poate fi vizionată la TVR 1 duminică, 29 aprilie, de la ora 15.30.

Nici nu a apucat să intre în bucătărie, că gazda emisiunii îl şi pune pe distinsul invitat la încercare: scoate trei plante şi îl întreabă ce sunt. Cătălin nu se pierde cu firea, dar recunoaşte doar una din trei, măcrişul şi loboda fiindu-i străine, spre amuzamentul lui Dinescu.

Apoi îl trece la tigaie, unde musafirul îşi asumă rolul cu seriozitate: prăjeşte două bucăţi de carne, una de viţel şi una de porc. După ce sunt gata, gazda le înveleşte într-un prapur de miel.

Totul merge strună, fripturile învelite sunt însoţite de verdeţuri de primăvară, condimentate şi stropite cu vin şi cu nelipsita zeamă de portocală. Mircea Dinescu a găsit şi un nume pentru noua sa invenţie culinară: „de-a v-ați ascunselea sub prapur de miel”.

Cum testul bucătăriei este trecut cu brio de Cătălin, cei doi – gazdă şi invitat – coboară în cramă să asculte muzica inegalabilului Ionel Tudorache şi să pună ţara la cale. Firi curioase, cei doi se bombardează reciproc cu întrebări, se contrazic şi se descos într-un dialog demn de doi intelectuali de seamă. De neratat duminică, 29 aprilie, de la 15.30, la TVR 1 şi TVR+.

Categories: MASS MEDIA

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*