Televiziunea Română anunță că nu mai are datorii la bugetul de stat şi că a plătit cea mai mare parte a datoriilor comerciale. Acest lucru a fost posibil întrucât TVR este subvenționată integral de la bugetul de stat.

TVR a plătit la bugetul de stat 522 de milioane de lei. Schimbarea sursei de finanţare a permis plata acestei datorii acumulate într-un deceniu. În urma acestui demers, A.N.A.F. ridică sechestrul de pe toate bunurile TVR.

Pe de altă parte, plata făcută unor parteneri comerciali strategici, gen European Broadcasting Union, permite siguranţa că vom participa la mari evenimente europene, cum este concursul Eurovision sau că vom transmite cu siguranţă Campionatele Mondiale de fotbal în 2018 şi 2022. Revenirea la o situaţie financiară normală ne va permite să producem pentru telespectatori emisiuni de anvergură, evenimente speciale, spectacole, piese de teatru, caravane în ţară, aşa încât să venim din nou în mijlocul publicului nostru. Schimbarea sursei de finanţare nu va afecta imparţialitatea programelor TVR. SRTV are suficiente mecanisme interne şi conştiinţe libere care să păstreze independenţa editorială”, precizează TVR.

Televiziunea Română va avea în 2017, cel mai mare buget din istoria sa de 65 de ani. Guvernul Grindeanu a alocat fabuloasa sumă de 211 milioane de euro, adică de peste 600 de ori bugetul din 2016. Și Radio România primește buget majorat cu 98% față de 2016.

Dacă în 2011, Televiziunea Română a avut un buget de doar 124 milioane lei, în 2017 va avea un buget colosal de aproximativ 940 de milioane de lei.

Guvernul Grindeanu explică fabuloasa sumă pe motiv că TVR are datorii istorice de 150 de milioane de euro care trebuiesc achitate în acest an.

După ce scădem datoriile de 150 de milioane de euro din cele 211 milioane euro, mai rămân 61 milioane de euro, adică dublu și jumătate față de bugetul din 2016.