Simona Halep a fost eliminată vineri, de la Turneul Campioanelor, după ce Elina Svitolina a învins-o fără drept de apel în ultimul meci din Grupa Roşie de la Singapore. Românca va peirde şi locul unu mondial din cauza acestui mare eşec. Din păcate Halep cu jocul etalat la Turneul Campioanelor, nu merită să fie numărul unu mondial.

Simona Halep pleacă pe uşa din dos de la Turneul Campioanelor la prima ediţie unde era principală favorită şi deţinătoare a locului unu mondial.

Românca nu a fost capabilă să facă faţă presiunii meciului şi a cedat complet meciul în faţa lui Svitolina. Ucraineanca a jucat relaxad şi degajat întrucât nu mai avea ce pierde, califiarea în semifinale era deja peirdută de miercuri.

Halep a pierdut meciul în două seturi, scor 3-6, 4-6 şi pleacă acasă învinsă în mod incredibil.

Jocul româncei a fost cel al unei jucătoare de pluton, modeste, care nu reuşeşte să găsească soluţii în vaţa unei adversare mai slab cotate.

Din păcate, azi, Halep nu şi-a meritat locul unu modnial. Drept urmare, pentru că a fost eliminată de la Turneul Campioanelor, în proporţie de 99%, românca pierde de luni, locul unu mondial.

Caroline Wozniacki va juca în semifinale cu Venus Williams, iar Caroline Garcia cu Karolina Pliskova.