Simona Halep s-a calificat în finala turneului WTA Masters 1000 de puncte de la Indian Wells, după ce adversara sa din semifinală, Serena Williams s-a retras din cauza unei accidentări la genunchi.

Semifinala dintre Halep și Williams, văzută drept adevărata finală de la Indian Wells, nu a mai avut loc. Americanca a acuzat o accidentare la genunchiul drept și s-a retras din meci cu câteva minute înainte de începerea acestuia.

Astfel că pentru prima dată în carieră, Simona Halep accede în finala de la India Wells, fără să fi jucat o secundă în semifinale.

În finala de duminică, Halep va juca cu sârboaica Jelena Jankovic care a eliminat-o în semifinale pe Sabine Lisicki, scor 3-6, 6-3, 6-1.

Halep a mai jucat până acum de patru ori cu sârboaica, și în ultimele trei partide, românca a reușit să se impună.

În 2014, Simona Halep a fost învinsă în semifinale la Indian Wells de Agnieszka Radwańska.

Numărul trei mondial și favorită trei la Indian Wells, Halep are mari șanse ca duminică să-și treacă în palmares primul său trofeu Masters.

Este cea de-a doua finală Masters jucată de Simona Halep în carieră, după cea de la Madrid din 2014, pierdută în fața Mariei Sharapova.

Calificarea în finală îi asigură lui Halep un cec în valoare de 439,420 dolari și 650 de puncte WTA. Iar dacă va câștiga, românca va primi 1000 de puncte WTA și un cec în valoare de 900,400 de dolari.