Simona Halep a făcut declaraţii savuroase la conferinţa de presă după meciul maraton de aproape de patru ore la Australian Open. Pentru că a întârziat la conferinţă, românca şi-a cerut scuze faţă de jurnalişti.

Simona Halep a fost sleită de puteri după meciul maraton cu americanca Lauren Davis. Românca a spus că este fericită că a reuşit să câştige meciul şi că ar fi fost foarte tristă dacă îl pierdea.

„Am făcut masaj, de aceea am întârziat, îmi cer scuze. Sunt obosită, bineînţeles, dar sunt pozitivă pentru că am câştigat. Dacă pierdeam azi, aş fi fost foarte tristă, dar acum am energie şi gânduri bune. A fost foarte greu, singurul meci pe care l-am jucat aşa. Am fost condusă cu 0-40, a avut trei mingi de meci, dar am continuat să joc. Am continuat să cred că nu e terminat, chiar dacă ea a condus mai mult. Am dat tot ce am avut şi sunt foarte mândră că am putut sta acolo, pe teren şi câştiga. E inflamată (n.r. – glezna) şi simt durerea. Nu e recuperată. Este imposibil să se recupereze. După meciul de azi, cred că mâine va fi mai rău, dar o să trag de mine şi o să văd ce se va întâmplă”, a declarat Simona Halep.

Românca a salvat trei mingi de meci la scorul de 10-11, în cea mai lungă partidă a turneului, care a durat trei ore şi 45 de minute. „Sunt aproape moartă”, a declarat Simona, pe teren, la încheierea meciului.

Partida lui Halep cu Davis este a patra ca durată din istoria Australian Open.