Visul lui Halep de a deveni numărul unu mondial la finalul US Open 2017, a fost spulberat vineri seară de Gabrine Muguruza. Românca urcate luni, pe locul unu mondial, în clasamentul live WTA, dar iberica s-a calificat vineri seară în optimi la US Open şi a depăşit-o în clasament pe Simona Halep.

Veşti proaste pentru Halep şi susţinătorii ei. Românca a fost detronată de pe primul loc după doar patru zile de stat pe locul I mondial. Gabrine Muguruza s-a calificat vineri seară în optimi la US Open după ce a învins-o categoric în două seturi, scor 6-1, 6-1 pe Magdalena Rybarikova.

Iberica urcă astfel pe primul loc în clasamentul live WTA, cu un  total de 6030 puncte. În timp ce Halep coboară pe locul doi, cu un total de 5965 puncte.

În acest moment, doar trei jucătoare pot deveni după US Open 2017, numărul unu mondial. Gabrine Muguruza, Elina Svitolina şi Karolína Plíšková. Dacă Elina Svitolina şi Karolína Plíšková ajung cel puţin în semifinale, o vor depăşi pe românca şi Halep va pica pe locul patru mondial.

Cele mai mari şanse să devină numărul unu mondial şi chiar să câştige US Open 2017, le are Gabrine Muguruza.

live rank wta