Secretul studiourilor de videochat: standarde de angajare atipice

Secretul studiourilor de videochat: standarde de angajare atipice
loading...

În ultimii ani a apărut şi pe piaţa românească un nou tip de job – videochat-ul. În scurt timp a avut atât de multă popularitate, încât a devenit un job la mare căutare. Actual, se estimează că cel puţin una din trei femei analizează o ofertă de angajare din această sferă. S-au schimbat cerinţele de angajare, s-au impus noi standarde şi punând etalonul feminin pe primul loc, studiourile de videochat au devenit locuri de formare profesională.

Tiparul feminin în cadrul studiourilor de videochat

Pare că nu există o limită şi o conturare exactă a modului în care o femeie ar trebui să arate şi să fie pentru a face parte din echipa unui studio de videochat. Să dai bine pe sticlă poate însemna foarte mult, incluzând un mod propriu de a transmite ceva, mai mult decât o poate arăta. Cu alte cuvinte, un model de videochat ar trebui să fie atrăgător şi la exterior, dar şi prin ceea ce arată şi spune.

Desigur, pentru a fi în legalitate şi pentru a face o alegere proprie în privinţa acestui tip de angajare se impune un minimum de vârstă – 18 ani. O viitoare angajată în cadrul unui studio de videochat din Bucuresti sau din orice oraş din ţară trebuie să aibă vârsta majoră. De asemenea, limba engleză se pare că este o cerinţă importantă. Deşi, recunosc angajatorii în domeniu, nivelul avansat nu este cerut, o minimă cunoaştere a acestei limbi este de luat în seamă. Asta pentru că acele conversaţii delicioase prin intermediul camerelor se realizează în limba engleză.

Până aici, o sumedenie de femei se încadrează lejer în lista de cerinţe pentru a fi model de videochat. Ce face totuşi diferenţa? Seriozitatea şi ambiţia, dorinţa clară şi determinarea de a porni pe acest drum, spun angajatorii din studiourile de videochat. Ca orice alt job, se defineşte ca “potrivită” o candidată care simte că poate să facă asta. Înscris în lista de job-uri moderne şi neconvenţionale, videochat-ul implică ceva mai mult decât atât. Îndrăzneala, dorinţa de nou, modul libertin de a trăi şi a gândi sunt poate aspecte ce definesc o femeie ce ar putea să ia în considerare un job de acest fel.

Sub anonimat, un model de videochat ne dezvăluie câte puţin din experienţa sa.

Andreea, despre ceea ce caută un studio de videochat:

“Nu se cer măsuri de model la propriu şi nici să fii într-un anume fel, fizic vorbind. Fiecare femeie este deosebită. Asta o înveţi şi acolo, pe parcurs. Femeile sunt frumoase oricum, doar că trebuie să descopere cum să îşi pună în valoare calităţile acestea.”

De asemenea, ni se precizează că la interviu se pune mai degrabă preţ pe modul în care vorbeşti şi te manifeşti.

Videochatul şi oferta de angajare pe piaţa de profil

Există o varietate de oferte. Numai în Bucureşti studiourile de videochat atrag cel puţin una din 3 femei aflate în căutarea unui job. Pornesc de la venituri cu mult mai mari şi prezintă un mare avantaj variaţia flexibilităţii în program. 2500 şi 3500 euro per lună înseamnă o ofertă atractivă, fără doar şi poate. De asemenea, există sistemul de muncă prin ture, chiar şi schimb de noapte, cu acceptul de a lucra şi de la distanţă, un mini studio amenajat chiar în locuinţa doritoarei.

Ce pare a fi de admirat la astfel de job-uri ţine de ţinta lor, tot mai înaltă. Există o clasificare a calităţii în astfel de servicii – studiouri care mizează şi pe încrederea pe care o are modelul, modul în care îşi creşte veniturile, fiind nu numai implicată ci şi instruită, cu o continuă dezvoltare personală, cu accent pe limba engleză; aceste aspecte o ajută pe termen lung, chiar şi dincolo de acest tip de job.

Peste 500 de milioane de euro anual pare să fie cifra afacerilor pe nişa videochat-ului. În România, studiourile de acest gen sunt într-o continuă dezvoltare, drept dovadă cifrele cresc, la fel şi ofertele şi numărul joburilor disponibile. Aparent neatinse de clasice situaţii ale angajatorilor, departe de posibile cauze de eşec, gestionarea unei astfel de afaceri are la bază şi atractivitatea tipului de job, precum şi selecţia de modele. Una nu foarte rigoroasă se pare, ci mai degrabă atipică, ce nu merge pe un tipar fix ci pe un cumul de factori şi calităţi.

 

Categories: LIFE

About Author

Comments

 1. Studiouri de videochat
  Studiouri de videochat 9 August, 2017, 14:21

  Femeile din ziua de astazi nu se mai multumesc cu putin. Vor sa fie independente si sa isi permita orice distractie, asa ca este normal sa fie din ce in ce mai tentate de astfel de oferte de angajare.

  Reply this comment
 2. Selena
  Selena 9 August, 2017, 15:51

  Difera metoda de angajare dela un studio la altul, de aceea este bine ca mai multe studiouri sa ofere informatii cu privire la conditiile sau ce ofera la locul de munca.

  Reply this comment
 3. Enjoy
  Enjoy 26 October, 2017, 15:18

  Cifrele acestea nu pot fi decat incurajatoare, avand in vedere faptul ca nu in multe domenii femeile ajung sa castige sume atat de atractive.

  Eu sunt incantata de faptul ca, o data cu aceasta crestere imensa a competitiei, tot mai putine studiouri de duzina reusesc sa se strecoare printre cele cu adevarat serioase si profesionale. Iar aici ma refer la orice oras din tara, deci nu trebuie sa fie neaparat Bucuresti, Iasi sau Cluj. Poate fi la fel de usor vorba despre un studio de videochat din Bacau sau din Timisoara.

  Reply this comment
 4. Kara
  Kara 3 November, 2017, 16:05

  Eu nu cred ca este vorba neaparat ca este videochat, fiecare dintre ni isi doreste sa aiba un venit mai mare, sau cel putin unul care sa-i asigure un nive de trai ridicat.

  Reply this comment

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*