În timp ce majoritatea liderilor politici instigă şi dezbină românii, învrăjbindu-i pe unii împotriva altora, Sebastian Popescu, liderul PNR, îndeamnă la calm, pace şi unitate în Anul Centenar.

Preşedintele Noua Românie a susţinut sâmbătă, la ora 12.00, la Sediul Central PNR, o scurtă declaraţie de presă în care a făcut apel la calm şi unitate în Anul Centenar şi a dezaprobat ferm actele de violenţă comise atât de jandarmi cât şi de către unii protestatari.

“Lansez un îndemn la calm, unitate şi pace în România. Suntem în anul Centenarului când celebrăm 100 de ani de la Marea Unire. Să nu lăsăm pe nimeni şi nimic să ne dezbine. Sunt extrem de dezamăgit de faptul că protestul iniţiat de românii din Diaspora care au parcurs mii de kilometri pentru a-şi manifesta pe bună dreptate, neumulţumirile la adresa Guvernării, a fost deturnat de o haită de huligani infiltraţi cu scopul de a produce violenţe şi acte antisociale. Incidentele violente şi actele de huliganism, soldate cu rănirea a zeci de persoane şi incendierea de pubele de gunoi şi arbori ornamentali, nu au nimic în comun cu democraţia şi statul de drept. Nu există nicio urmă de îndoială asupra faptului că aceste acte de violenţă au fost premeditate. Nu ştiu de către cine şi cu ce scop, însă cei vinovaţi trebuiesc pedepsiţi urgent. Noua Românie dezaprobă ferm orice act de violenţă şi huliganism şi cere autorităţilor competente să întreprindă toate măsurile legale pentru a identifica persoanele care au provocat incidentele violente din Bucureşti şi să-i sancţioneze întocmai. PNR susţine dreptul de a protesta, însă în condiţiile legii, fără violenţă şi acte de vandalism şi fără instigare la ură şi dezbinare. Cu privire la unele acţiuni ale jandarmilor prin care se reclamă faptul că unii protestatari au fost loviţi de aceştia în mod nejustificat, cer Ministerului de Interne să demareze verificări şi dacă au existat jandarmi care au agresat protestatarii care manifestau paşnic, să fie sancţionaţi drastic. PNR nu susţine violenţa şi forţa excesivă a jandarmilor şi nici reacţiile violente şi provocatoare a unor protestatari. Consider că autorităţile nu au gestionat eficient protestul din Piaţa Victoriei şi că trebuiau să se asigure că nu vor fi infiltraţi provocatori în mulţime care să deturneze sensul protestului românilor din Diaspora” a delcarat Preşedintele PNR.

Sebastian Popescu a acuzat partidele parlamentae că se folosesc de mitingul românilor din Diaspora, în scop electoral: O mare  vină pentru ceea ce s-a întâmplat ieri, o poartă liderii politici din ambele tabere care în mod constant au institgat la ură, violenţă şi dezbinare pe români. Este inadmisibil ca actualii politicieni să se folosească de românii din Diaspora în scop electoral. Îndemn românii să nu le mai acorde votul lor la viitoarele alegeri, politicienilor care prin acţiunile şi discursurile lor, au determinat în mod direct şi sau indirect, la învrăjbirea românilor unii împotriva altora.

Preşedintele PNR solicită Primului Ministru să revină de urgenţă din concediul de odihnă: Dată fiind situaţia tensionată din ţară, cer public Primului Ministru al României, doamna Viorica Dăncilă să îşi întrerupă de urgenţă concediul de odihnă şi să vină la cârma Guvernului pentru a gestiona situaţia creată de aceste proteste care nu fac deloc bine României.

La finalul declaraţie de presă, Preşedintele PNR a lansat un apel la implicare a românilor în Noua Românie: În urmă cu trei ani de zile am fondat Noua Românie alături de trei tineri români, cu scopul de a oferi nouă, turuor românilor, o alternativă la actuala clasă politică. Să avem în sfârşit cu cine vota. Acum, mai mult ca oricând, este nevoie să construim împreună un nou proiect politic prin intermediul căruia să putem schimba lucrurile în direcţia bună. Aşadar, dragi români din ţară şi din afară, vă invit să vă alăturaţi echipei Noua Românie şi împreună să dezvoltăm acest proiect.PNR doreşte schimbarea clasei politice, însă prin proceduri democratice, prin alegeri libere, prin vot, nu prin violenţă şi vărsare de sânge.

Poţi să te alături echipei Noua Românie doar dacă ai minim 18 ani şi dacă nu ai mai fost în alt partid în ultimii şapte ani şi dacă eşti de acord să plăteşti cotizaţia anuală de 60 lei.

Înscrie-te în Noua Românie și ia parte la adevărata schimbare a țării.   

PNR are în prezent 35 de Organizaţii Locale dintre care cinci sunt în Diaspora: Marea Britanie, Spania, Italia, Germania şi Belgia, şase în Bucureşti şi 24 în marile oraşe din ţară.

Intră pe site-ul oficial al Noua Românie, citeşte Statutul și Programul Politic www.partidulnouaromanie.ro şi află cine sunt românii care au avut curajul să pornească un astfel de proiect unic în România.

Urmărește pe facebook activitatea Noua Românie.