Un român și o franțuzoaică, adepți ai rețelei teroriste Statul Islamic, au ajuns la Sofia și sunt căutați de Serviciile secrete din Bulgaria.

Potrivit actelor de identitate ale suspecților difuzate de Televiziunea Națională din Bulgaria, cele două persoane căutate sunt Ezidis Elham, o tânără din Franța cu origini iraniene, și Mimo Popescu, un cetățean român de 24 de ani.

Potrivit informațiilor, românul și franțuzoaica s-ar afla în capitala Bulgariei, însă nu se știe cum au ajuns cei doi la Sofia.

Serviciile secrete străine au notificat autoritățile bulgare de prezența celor doi adepți ai ISIS pe teritoriul Bulgariei.

Procurorul General al Bulgariei, Sotir Țațarov, a fost informat în legătură cu acest caz și în prezent are loc un schimb constant de informații între agențiile partenere.

UPDATE: 22.13: Ministerul Afacerilor Externe susține că informațiile cu privire la român și franțuzoaică, nu sunt reale.

„Potrivit unui comunicat oficial dat publicității astăzi de Ministerul de Interne bulgar, precum și datelor obținute de la autoritățile bulgare competente prin intermediul Ambasadei României la Sofia, informațiile vehiculate de către presa din Bulgaria cu privire la doi suspecți de activități teroriste nu corespund realității. Conform aceleiași surse, informațiile respective reprezintă consecința unei interpretări denaturate a unor ample măsuri de securitate dispuse de forțele de ordine din țara vecină, atât în contextul unui eveniment public de anvergură din orașul Burgas, cât și în cadrul strategiei interne de combatere a migrației ilegale și a activității infracționale vizând falsificarea documentelor de identitate. Referitor la cărțile de identitate ale căror fotocopii au fost publicate în mass-media locală, aceeași sursă precizează că documentele în cauză nu sunt autentice”, se arată în comunicatul de presă al MAE, remis exclusivNEWS.ro.