România a atras ZERO fonduri europene din cele 23 de miliarde de euro puse la dispoziție de UE

România a atras ZERO fonduri europene din cele 23 de miliarde de euro puse la dispoziție de UE
loading...

Ne plângem că suntem săraci și că nu avem bani dar în trei ani am atras ZERO fonduri europene. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție un buget uriaș, însă degeaba, autoritățile române sunt incompetente și dezinteresate în a atrage banii europeni.

Dacă am avea cu adevărat instituții funcționale în România, am avea și autostrăzi ca-n vest, însă când nepăsarea și incompetența este literă de lege, pierdem miliarde de euro.

Comisarul european pentru Politică regională, Corina Creţu, a anunţat că va discuta cu Guvernul român despre situaţia absorbţiei fondurilor europene aferente exerciţiului financiar 2014 – 2020.

Noi am greșit dinaintea intrării în Uniunea Europeană. Foarte multe state au avut o armată de experți la momentul intrării în Uniunea Europeană și au depus proiecte din prima zi a aderării. Noi după aderare am început să ne familiarizăm cu politica europeană și ceea ce înseamnă aceste fonduri. Pentru perioada 2014-2020, România are alocate 23 de miliarde de euro”, a afirmat Corina Crețu la Antena 3.

Corina Crețu: Ne aflăm în martie 2017. Avem 0% absorbţie europeană pentru aceste 23 de miliarde

„Nu avem instituții de acreditare și de certificare. Curtea de Conturi din România trebuie să notifice Uniunea Europeană că aceste instituții sunt capabile să gestioneze cele 23 de miliarde de euro. Curtea nu a notificat. Am înțeles că nu a primit documentația”, a mai spus Corina Crețu.

Categories: ECONOMIE

About Author

Comments

  1. Smaranda
    Smaranda 16 March, 2017, 21:48

    Nu ştiu de ce se tot dă vina pe Guv.Grindeanu, când nu avem instituții de acreditare și de certificare. Aceste instituţii trebuiau infiinţate de celelalte guverne. Apoi ,am înţeles ,că fondurile UE ,nu au fost absorbite din cauză că n-avem specialişti , nu pentru că fondurile UE ar fi administrate de unii care ar pretinde şpăgi. Corina Creţu a afirmat că UE are specialişti care pot fi trimişi LA CERERE , în ţară pentru a ajuta la întocmirea acestor proiecte. Întrebarea este: De ce nu s-au rezolvat aceste probleme, de către Guv. Cioloş?? Adică măcar să fi înfiinţat centru de acreditare si certificare, şi să fi solicitat ajutorul specialiştilor de la UE?!

    Reply this comment

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*