Teroriștii britanici, membrii ai Statului Islamic au pus la cale asasinarea Reginei Elizabeth şi a Prinţului Charles, în cadrul ceremoniilor ce marcau încheierea celui de-al II-lea Război Mondial.

Teroriștii au plănuit să detoneze un dispozitiv artizanal, similar cu cel de la atentatul din 2013 de la maratonul din Boston.

Ținta atentatului terorist erau Regina Elisabeta și fiul ei, Prințul Charles.

Numai că acest complot a fost dejucat de Serviciul britanic de informaţii interne (MI5) şi de unitatea specială a Scotland Yard pentru protecţia familiei regale (SO14).

Planul privind asasinarea celor două capete încoronate a fost elaborat în Siria de liderii reţelei teroriste Stat Islamic. Acesta urma să fie pus în aplicare de militanţi islamişti britanici, la Londra pe 15 august, la 70 de ani de la capitularea Japoniei în al II-lea Război Mondial.

La ceremoniile care se vor desfăşura sâmbăta viitoare în zona Whitehall/Westminster Abbey, în centrul Londrei, ar urma să participe şi alţi membri ai familiei regale britanice, inclusiv prinţul consort Philip, precum şi oficiali guvernamentali, inclusiv premierul David Cameron.

Cel mai grav atentat comis în istoria recentă în Marea Britanie – atentatul de la Londra din 7 iulie 2005 – s-a soldat cu 52 de morţi şi peste 700 de răniţi.