Primul Ministru al României, Sorin Grindeanu a declarat, joi, că Guvernul nu renunţă la ordonanța de urgență privind modificarea codurilor penale.

În ciuda protestelor masive de stradă, prin care se cere abrogarea ordonanței de urgență privind modificarea codului penal, premierul Grindeanu rămâne ferm pe poziții.

Am luat o hotărâre acum două zile şi mergem înainte, justificat”, a afirmat Sorin Grindeanu.

Premierul a mai declarat că Guvernul mai are de îndeplinit, pentru primul trimestru, 12 măsuri din totalul celor promise în campanie.

„Am luat deja o serie de măsuri pe care trebuie să le adoptăm în primul trimestru, mai avem 12 măsuri pe care trebuie să le luăm pentru ca etapa primului trimestru să fie îndeplinită, adică ceea ce le-am promis oamenilor”, a spus Sorin Grindeanu după şedinţa CExN al PSD.

Liviu Dragnea a anunţat că membrii Comitetului Executiv Naţional al PSD au dat joi un vot de încredere pentru Guvernul condus de Sorin Grindeanu.

PSD este un partid care a câştigat alegerile în mod corect, printr-un vot masiv. În această lună de guvernare, Guvernul a exercitat puterea în mod legitim, în baza votului primit în Parlament şi indirect în baza votului primit de la cetăţeni în spiritul şi litera Constituţiei. Guvernul şi partidele care îl susţin suntem în continuare determinaţi să exercităm atât puterea executivă, cât şi puterea legislativă acordată de către cetăţeni. Considerăm că orice încercare de subminare a activităţii Guvernului este o tentativă de destabilizare a ordinii de drept din România prin mijloace mai mult sau mai puţin legale. A fost şi un vot de încredere pentru Guvern – s-a reconfirmat susţinerea în unanimitate pentru Guvernul condus de Sorin Grindeanu“, a afirmat Dragnea, la finalul reuniunii CExN al PSD.