Veste devastatoare pentru actualul premier al României. Sorin Grindeanu riscă pușcăria pentru un prejudiciu uriaș, de peste 3,5 milioane de euro.

Amintirile îl chinuiesc pe actualul prim ministru al României. Sorin Grindeanu este acuzat de Curtea de Conturi că a prejudiciat Ministerul Comunicațiilor, în perioada când era ministru, cu suma de 3,5 milioane euro.

În anul 2016, Curtea de Conturi a întocmit un raport intitulat „Sinteza Raportului de audit privind Contul general anual de execuţie a bugetului de stat pe anul 2015″. Raportul prezintă mai multe abateri constatate la Ministerul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională în vremea când aceasta era condus de Sorin Grindeanu.

Raportul Curții de Conturi susține că s-au produs prejudicii în valoare de 16.500.000 de lei, adică peste 3.500.000 de euro.

Unul dintre proiectele menționate în raportul Curții de Conturi pe anul 2015, este „eAcademie pentru funcționarii publici”.

Proiectul a beneficiat de resurse financiare alocate de la bugetul de stat în sumă de 5.900.000 de  lei, fără ca acest proiect să fie utilizat în scopul în care a fost aprobat.

Potrivit raportului Curții de Conturi, niciun funcționar public al unei alte instituții publice, cu excepția Ministerului Comunicațiilor, nu a folosit platforma pentru a urma cursurile de instruire puse la dispoziție, fiind înregistrat doar un număr de 55 de utilizatori.

La valoarea inițială a prejudiciului adus bugetului de stat, se adaugă suma de 5.356.000 de lei, reprezentând dobânzi şi penalităţi de întârziere sau majorări de întârziere.

Autorii raportului propun  stabilirea prejudiciului adus bugetului de stat prin achiziția unui număr de 355  de sesiuni de instruire, la o valoare de 3.089.000 de lei.

Ministerul Comunicațiilor a contestat raportul și a dat în judecată Curtea de Conturi, procesul aflându-se pe rolul Curții de Apel București.

Dacă va fi găsit vinovat, Sorin Grindeanu riscă pușcăria.

O revoluție poate da naștere la o Nouă Românie. Dacă tinerii își doresc cu adevărat o Nouă Românie, o pot face acum, alăturându-se proiectului Noua Românie, creat de la zero de tineri care vor să lupte pentru țara lor.

Te poți înscrie aici în Noua Românie.

Urmărește pe facebook, acțiunile Noua Românie.