A început campania de strângere de semnături pentru demiterea Gabrielei Vrânceanu Firea din funcția de Primar General al Capitalei.

Un grup de bucureșteni i-au pus gând rău lui Gabi Firea. S-au apucat să strângă semnături pentru organizarea unui referendum cu scopul de a o înlătura din funcția de Primar General al Municipiului București.

“Cine? Noi, cetatenii ignorati de Guvern! Noi, care lupta impotriva coruptiei! Noi cei care iesim in piata ca sa oprim o ordonanta! Noi cei care am inteles ca tavalugul nu s-a oprit, dimpotriva! alta intrebare! CE? Initiem Referendumuri pentru demiterea primarului general al capitalei, a primarilor de sector, a consiliilor locale. alta intrebare!“, susțin inițiatorii acțiunii.

Pe site-ul oameniliberi.ro pot fi descărcate și formulare pentru strangerea de semnături.

În motivarea cererii se arată că “cetățenii au dreptul să organizeze un singur tip de referendum, cel pentru demiterea primarului și consiliului.

Referendumul pentru încetarea mandatului primarului se organizează ca urmare a cererii adresate în acest sens prefectului de locuitorii comunei sau oraşului, ca urmare a nesocotirii de către acesta a intereselor generale ale colectivităţii locale sau neexercitării atribuţiilor ce îi revin potrivit legii, inclusiv a celor pe care le exercită ca reprezentant al statului. (…)

Acum nu ducem lipsă de motive. În stradă oamenii au spus clar NU minciunii, NU corupției, DA transparenței, DA integrității, DA reprezentanți în slujba cetățenilor nu ai grupurilor de interese.

Printr-o succesiune de Ordonanțe de Urgență a fost creat cadrul jafului organizat din bani publici. Seria de OUG-uri deschisă de OUG 6, care dă puteri absolute Ministerului Dezvoltării, urmată de OUG 9 care permite ordonatorilor de credite să nu țină cont de destinația banilor și sa îi poată cheltui după bunul plac. OUG 13 trebuia să asigure protecția în fața legii pentru aceste delapidări organizate. Pericolul OUG 6 si OUG 9 sunt în vigoare și primele acțiuni nelegale sunt promovate în Consiliul General al Capitalei de către Gabriela Firea. (detalii aici) Se dorește înființarea a 19 Societăți comerciale de către primărie pentru a dirija aceste fonduri ce vin direct din pixul ministrului dezvoltării, fără obligativitatea respectării legii bugetului de stat. Mai mult se pot folosi credite de angajament, adică acele fonduri bugetare care se vor plăti din bugetul anului viitor”.

Gabriela Vrânceanu Firea este prima femeie aleasă Primar General al Capitalei României. În luna iunie 2016, peste 244,000 de bucureșteni au ales-o în funcția de primar.