Pe Kovesi o deranjează imunitatea parlamentarilor și cere să fie eliminată complet

Pe Kovesi o deranjează imunitatea parlamentarilor și cere să fie eliminată complet
loading...

Imunitatea parlamentarilor îi stă în gât șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. Procurorul a declarat miercuri seară la Digi 24 că imunitatea parlamentarilor ar trebui eliminată complet.

Kovesi a pus gând rău imunității parlamentarilor români, și cere să fie eliminată complet. Șefa DNA spune că din cauza acestei imunități, Parlamentul se substituie justiției, blocând cererile DNA de încuviințare a reținerii și arestării deputaților și senatorilor.

Să fie eliminată complet. Nu e normal ca un vot al unor politicieni să blocheze justiţia sau să se substituie justiţiei”, a spus Laura Codruța Kovesi, la Digi 24.

Kovesi precizează că: Orice cerere de arestare pe care procurorii o fac este supusă controlului judecătoresc (…) Dacă vorbim de solicitări de arestare preventivă, atunci avem un tratament preferenţial în favoarea parlamentarilor. Un cetăţean care nu e parlamentar și care comite același gen de faptă poate fi arestat oricând. Un parlamentar poate comite orice faptă de corupţie pentru că Parlamentul poate proteja și nu votează arestarea preventivă. Este o aplicare preferenţială a legii.

Kovesi a spus că procurorii au în lucru și câte 120 de dosare și că în primele 3 luni din 2015, la DNA s-au înregistrat peste noi 1500 de dosare penale.

Categories: ȘTIRI

About Author

Comments

 1. petru
  petru 31 January, 2017, 20:28

  Doamna Kovesi uita 2 lucruri:
  1. In calitatea de procuror, nu are dreptul la initiativa legislativa, deci nu poate propune modificarea legilor, ci doar punerea lor in aplicare;
  2. Magistratii au aceeasi imunitate ca si parlamentarii, adica nu pot fi aresati decat cu aprobarea CSM-ului.

  Reply this comment

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*