Paula Ungureanu a avut parte în Sâmbăta Mare, la Budapesta, de scene șocante. Fanii unguri au atacat-o pe handbalista română, aruncând în ea cu pahare cu bere, sticle cu urnină, monede, brichete. Au huiduit-o și au înjurat-o făcând-o țigancă.

Cu aproximativ un sfert de oră înainte de finalul meciului retur dintre Ferencvaros și CSM București (26-27), care a consfințit calificarea româncelor în Final Four-ul Ligii Campionilor, partida a fost oprită din cauza fanilor maghiari.

Aflată în poarta din fața peluzei suporterilor maghiari, Paula Ungureanu a fost scuipată de către aceștia, iar arbitrii au fost nevoiți să oprească meciul pentru câteva minute.

Camerele de televiziune au arătat cum din tribune au fost aruncate inclusiv monede în direcția portarului nostru, fiind nevoie de intervenția oficialilor maghiari pentru ca fanii să înceteze.

Antrenorul echipei CSM București, Per Johansson a scris pe contul său de Instagram, un mesaj  în care povestește prin ce calvar a trecut Paula Ungureanu la meciul Ferencvaros – CSM.

“Performanța din aceste două debyuri est-europene m-a făcut să lăcrimez, dar sunt și dezamăgit de lumea bolnavă în care trăim, o lume în care ura este în creștere. În Ungaria xenofobia şi fascismul sunt acceptate în proporţie de peste 50 la sută. A fost mai mult decât sport și mai mult decât Ferencvaros contra CSM. A fost Ungaria contra România, două ţări care se urăsc, iar ura a fost înfricoşător de reală. Portarul nostru, Paula, a primit un litru de urină în cap, zece monezi şi trei brichete, iar 5.000 de fasciști, nazişti și ultrași i-au strigat: «Du-te acasă ţigan, animal, orfan!» Nu am putut merge un metru fără a fi însoțiți de poliție”, a scris antrenorul lui CSM București.

Aurelia Brădeanu a declarat la final la Dolce Sport, că din tribune a fost aruncat și un pahar de bere: Nu vreau să folosesc un cuvânt urat la adresa fanilor maghiari. Au aruncat cu un pahar de bere în ea. Putea să se accidenteze.

În ciuda acestui incident, CSM București a câștigat și manșa retur din Ungaria contra lui Ferencvaros, scor 27-26, după 30-25 în tur, calificându-se în Final Four.