Preafericitul Daniel nu se opune ca în Bucureşti să fie ridicată o moschee. Reacţia Patriarhiei Române vine după ce anul trecut în Bucureşti au fost organizate mai multe acţiuni de protest faţă de decizia Guvernului de a aproba ridicarea unei moscheei în Capitală.

Patriarhul Daniel dă undă verde ridicării moscheei, spunând că nu are nimic împotrivă. Patriarhia Română nu se opune ridicării unei moschei la Bucureşti, fiind vorba despre un lăcaş de cult recunoscut de stat şi nu un centru de pregătire al unor lideri islamici.

“Patriarhia nu se opune construirii unui lăcaş de cult, al unui cult oficial recunoscut de stat. Problema ridicării moscheii nu are legătura strict cu biserica, ci cu Guvernul, care dă aprobările. Personal, am fost asigurat de Secretariatul pentru culte că e vorba de o moschee mai mare decât cea dintr-un oraş de provincie, şi că nu e vorba de un centru de pregătire a unor lideri islamici”, a purtătorului de cuvânt al Mitropoliei, Vasile Bănescu.

Muftiatul Cultului Musulman din România are un certificat de urbanism pentru moscheea pe care intenţionează să o construiască în Bucureşti.

Ca să poată ridica moscheea, Muftiatul Cultului Musulman are nevoie şi de Plan Urbanistic Zonal şi de consultarea populaţiei, operaţiuni realizate de Primăria Municipiului Bucureşti.