Ofiţerii români sub acoperire rup tăcerea în privinţa UDMR şi a Ţinutului Secuiesc

Ofiţerii români sub acoperire rup tăcerea în privinţa UDMR şi a Ţinutului Secuiesc
loading...

Pentru că rapoartele lor privind situaţia Ţinutului Secuiesc, a iredentismului maghiar şi a imixtiunilor politice ale politicienilor din Ungaria în treburile interne ale României sunt ignorate de autorităţi, ofiţeri sub acoperire îşi publică informaţiile pe forumul Wikileaks.

Într-una din postările pe forumul Wikileaks, un ofiţer dezvăluie faptul că deşi a trimis sute sesizări şi memorii către autorităţile române cu privire la Ţinutul Seciuesc şi la matrapazlâcurile produse de maghiari şi de liderii UDMR, însă au fost igonrate cu desăvârşire.

Disoluţia autorităţii statului român (şi probabil a statului în sine) poate fi observată cu certitidine în poziţia oficialităţilor vis-a-vis de problema Ţinutului Secuiesc. Îndrăznesc a o numi problemă, întrucât chiar de la începutul anilor ’90, SRI şi SIE avertizează constant factorul politic (şi uneori organele de urmărire penală competente a aborda problema din punct de vedere juridic) de pericolul reprezentat de iredentismul maghiar şi acţiunile ilegale întreprinse de UDMR, organizaţiile paramilitare maghiare, cetăţenii români de etnie maghiară şi cetăţenii maghiari aflaţi pe teritoriul României.

Trebuie să fim conştienţi de resursele financiare, materiale şi umane relativ consistente alocate de serviciile de informaţii româneşti pentru această chestiune, resurse care provin din buzunarul nostru, al tuturor. Rezultatele muncii ofiţerilor de informaţii în această chestiune sunt considerabile şi deloc de neglijat. Acestea sunt comunicate constant factorilor responsabili, şi mai ales factorului politic care… tace!

Motivele pentru care, din anii ’90, partidele politice au ignorat toate avertizările serviciilor de informaţii pe această chestiune, sunt pe cât de clare, pe atât de josnice: păstrarea puterii politice, dată fiind alianţa cu UDMR. Alianţa cu o organizaţie culturală al cărei statut de partid politic este în cel mai bun caz incert. Dacă privim problema din punct de vedere strict legal, UDMR nu este (încă?) un partid politic aşa cum o cer legile româneşti. Şi asta în timp ce altor partide româneşti li se resping cererile de înfiinţare… Oricând, oricine poate invoca această situaţie în faţa legii. Nu o face nimeni! Există instituţii care chiar au această obligaţie. Aceeaşi indolenţă vinovată!

Şantajul politic constant şi scenetele regizate de UDMR (recunosc, cu multă abilitate politică) la adresa tuturor guvernelor la care a fost parte, se pare că sunt destul de eficiente. Politicienii români cedează uşor, pentru a-şi păstra locul la putere.

Lupta pentru autonomia Ţinutului Secuiesc trebuie sprijinită material de Ungaria – susţine chiar vicepreşedintele Parlamentului maghiar. Afirmaţia a fost facută la o serbare secuiască desfăşurată în judeţul Mureş.

Vicepreşedintele Parlamentului Ungariei Balczo Zoltan, din partea formaţiunii de extremă dreaptă Jobbik, a declarat că Guvernul Ungariei ar trebui convins să sprijine lupta pentru autonomie, nu numai moral, ci şi material. Vicepreşedintele Parlamentului Ungariei Balczo Zoltan a făcut aceste declaraţii în faţa câtorva sute de persoane participante la “serbarea secuiască” de la Ghindari, judeţul Mureş. 

 El a subliniat că Guvernul şi Parlamentul Ungariei trebuie convinse să sprijine lupta pentru autonomia Ţinutului Secuiesc, arătând că, apoi, Executivul ţării vecine ar trebui să sprijine acest proiect “nu numai moral, ci şi material”.

Ofiţerul recomandă şi măsurile ce trebuiesc luate de autorităţile statului cu privire la problematica maghiarimii:

– reprezentanţii Parchetului ar trebui să se sesizeze din oficiu (au această obligaţie legală, sesizarea din oficiu nefiind o alegere, ci o obligaţie de serviciu!) de săvârşirea infracţiunilor prevăzute de Codul Penal şi legile speciale în vigoare (Codul penal, partea specială, titlul I – Infracţiuni contra siguranţei statului şi Legea nr. 51/1991 privind siguranţa naţională a României).
Competenţa materială şi teritorială o au Parchetele din judeţele în care sunt savârşite faptele penale amintite mai sus. Niciun procuror din cadrul acestor Parchete nu s-a sesizat niciodată din oficiu cu privire la aceste fapte, încălcându-şi grav obligaţiile de serviciu.
Aceeaşi indolenţă profesională se manifestă şi la nivelul Parchetului General, care nu înţelege a trage la raspundere procurorii care aveau obligaţia legală de a întocmi sesizări din oficiu cu privire la faptele penale despre care vorbim.
De asemenea, reprezentanţii Parchetului sunt obligaţi a proceda la efectuarea de acte premergătoare sau la începerea urmăririi penale (după caz) în toate cazurile în care SRI a trimis informări cu privire la aceste fapte. Niciodată nu s-a întâmplat acest lucru. De ce?

– Ministerul Afacerilor Externe trebuie să îşi exprime poziţia oficială cu privire la acest subiect şi să acţioneze în consecinţă. Inerţia acestui minister este monumentală.

– Aleşii noştri din Parlamentul European ar trebui să îşi exprime poziţia în legatură cu Ţinutul Secuiesc. Nu o fac, deşi toţi ştiu că au susţinerea colegilor din acest for. Şi nu o fac în virtutea unor înţelegeri politice meschine care vizează… aţi ghicit, menţinerea puterii, machiată ca menţinere a alianţei politice.

Orice cetăţean român şi orice persoană juridică română se poate adresa instanţei de judecată pentru constatarea neconformităţii UDMR cu Legea partidelor politice. Dezbaterile pe această temă sunt ample, însă rezolvarea este simplă şi la îndemână instanţelor de judecată.

Legislaţia română ne oferă suficiente pârghii pentru demararea tuturor acestor acţiuni, iar ignorarea lor cu bună ştiinţă de către organele competente reprezintă infracţiuni cu privire la îndeplinirea sarcinilor de serviciu.

Categories: ȘTIRI

About Author

Comments

 1. Bogdan
  Bogdan 3 January, 2017, 10:30

  Daca Minoritățile din țara noastră au mai multe drepturi becat noi atunci nu știu de ce ne miram ca romi stau acasa si primesc o grămada de bani de la stat, corturarii care sun tot o nație de romi de asemenea si nu le verifica nimeni averile si ei chiar au săracii dar nu lucrează unul, unguri au scoli in limba maghiara si bine-nțeles ca stat bun ce suntem ii ajutam si cand mergi in Harghita si ceri o pâine ridica din umeri ca nu te înțelege! Ne meritam soarta, suntem o țara de sclavi!!!

  Reply this comment
 2. Ion
  Ion 3 January, 2017, 23:42

  Vrem să-i fie retrase toate drepturile de asi mai exercita o funcție publică Sa nu mai poată fi membru de partid al nici unui partid Sa nu mai poată sa ocupe locuri de conducere Sa fie tras la răspundere pentru toate faptele săvârșite cu ocazia alegerilor parlamentare din 2016 Să-i fie confiscată toată averea dobândită pe cai ilegale Vă rog să semnati această petiție și să o distribuiți cât mai mulți Asa poate ca cineva ne va auzi ruga . Vă mulțumesc frumos tuturor
  https://petitieonline.net/petitie/42345146/semneaza

  Reply this comment
 3. cristescu
  cristescu 5 January, 2017, 12:48

  Romanii daca sunt ignoranti ,si mai suntem si prosti ,lasi vom dispare ca stat ,s-au Natie daca un tradator cum este ce-l actual numit presedinte al Romanie-i prinde complet tot mandatul, ce-a ce spun ,o spun din nervi,scuze …voi comenta cum trebuie mai tirziu cind I-mi voireveni mai calm …scuze pentru prostia si lasitatea ,tradarea neconditionata a sarantocilor din conducerea statului Roman acestia sunt nepotii si stranepotii unor iobagi ,dornici mereu dupa imbogatire ,si originile clase-i conducatoare …zic banii Nu … acestia sunt Evreii ,Tiganii , Si Maghiarii lui prost ,hot de Dragnea ……………avem nevoie de organizari secrete care sa lupte pentru salvarea Natie-i Romane,ma refer la institutiile statului ce vor binele aceste-i tari numite Romania caci official se distruge complet totul ,este nevoie de govern Roman din umbra ,institutii din umbra promovind si preluind haturile de la hoti ,tradatorii cu etnie straina , e nevoie de Partide noi din umbra sa poata pune piciorul in prag…s-au copii nostril vor muri ,s-au fugi din tara fiindca aici se urmareste o politica de aparhaid ,iar noi sa devenim o nua Palestina Europeana…,oricum Romanilor le place sa fie umiliti ,impuscati ,maltratati ,calcati in picioare ,sclavi ca in Columbia ca oricum am cistigat renumele de Prostii Europe-I ,vedeti bine ce ne-au facut acasa la noi distrus industrie ,Agricultura, fura legal Petrolul Muntii ,Padurile si dau vina pe capitalism s-au sistemul democratic, soros face salarii de momeala pentru impresie iar prostii se multumesc cu cersitul de …avem economie de piata Democratie ,Capitalism, integrare Europeana ,no ,no…se mai poate Prostia la romani e nedefinita ,lume tarata la creier Romania fara cap ,ne meritam soarta …cu o floare nu poti face primavera,la noi prostii au diplome si studii superioare ,si pa cu Romania si prostii ei din care fac si eu neputiinciosul parte,ar fi multe de aratat dar ma opresc aici…

  Reply this comment
 4. Doru
  Doru 4 January, 2018, 21:35

  La ce dracu țineți cu dinții de ținutul secuiesc, în vreme ce românii sunt forțați să își facă viitorul peste granițe? Personal mi s-a scârbit de naționalismul ăsta ipocrit!

  Reply this comment

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*