Noul Președinte al Republicii Moldova declară război României. A șters limba română de pe site-ul Președenției

Noul Președinte al Republicii Moldova declară război României. A șters limba română de pe site-ul Președenției
loading...

Igor Dodon, noul Președinte al Republicii Moldova declară război României încă din prima zi a mandatului său. În Ajun de Crăciun, limba română a fost înlocuită pe site-ul oficial al Președenției Republicii Moldova, cu limba ”moldovenească”, limbă care nu există.

Igor Dodon își bate joc de limba română și o înlocuiește în mod ilegal cu ”limba moldovenească”, încălcând astfel decizia Curții Constituționale a Republicii Moldova, care în 2013 a stabilit că limba oficială a Republicii Moldova este limba română.

În prima zi de mandat, Dodon a înlocuit limba română cu limba moldovenească pe site-ul oficial al Administrației Prezidențiale din Republica Moldova.

Dacă pe 23 decembrie, ziua inaugurării lui Dodon, la alegere pentru vizitatorii paginii web a Președinției erau limba română, engleză și rusă, la 24 decembrie, prima zi de mandat a noului președinte, utilizatorii trebuie să aleagă între limba moldovenească, engleză și rusă.

În urma acestei decizii definitive și irevocabile a Curții Constituționale, Parlamentul trebuie să modifice Constituția Republicii Moldova, care prevede în prezent că limba oficială a ţării ar fi limba “moldovenească”.

Potrivit unui sondaj de opinie realizat în Republica Moldova, în perioada 01-15 februarie 2014, 52% sunt de acord cu Unirea Republicii Moldova cu România, iar 63% dintre respondenți sunt de părere că limba pe care o vorbesc cel mai des este limba română și că limba română și limba ,,moldovenească” comportă aceleași sensuri, precum și că România și Republica Moldova sunt două state românești, cu aceleași tradiții și același folclor.

Igor Dodon a anunțat că îi va retrage lui Traian Băsescu, cetățenia Republicii Moldova pe motiv că a fost obținută fraudulos.

Legislaţia Republicii Moldova prevede retragerea cetăţeniei prin decret prezidenţial în cazul în care a fost dobândită în mod fraudulos ori după săvârşirea unor fapte deosebit de grave.

Legea numărul 1.024/anul 2000 menţionează situaţiile în care cetăţenia Republicii Moldova poate fi retrasă.

Articolul 23 al Legii 1.024 are următorul conţinut:

“Retragerea cetăţeniei

(1) Cetăţenia Republicii Moldova poate fi retrasă printr-un decret al Preşedintelui Republicii Moldova persoanei care:

a) a dobândit cetăţenia Republicii Moldova în mod fraudulos, prin informaţie falsă sau prin ascunderea unui fapt pertinent;
b) s-a înrolat benevol în forţe armate străine;
c) a săvârşit fapte deosebit de grave prin care se aduc prejudicii esenţiale statului.

dodon-republica-moldova

Categories: ȘTIRI

About Author

Comments

 1. Un roman ca oricare altul....
  Un roman ca oricare altul.... 27 December, 2016, 02:13

  Sa ne traiasca!!!!! Pe cine. nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti!

  Reply this comment
 2. Vivi
  Vivi 28 December, 2016, 01:20

  Uh Doamne dai minte și sanatate lui D.Dodon( traducere dondon este prezervativ) că tare nu este cu toate acasă, adică este dus tare cu pluta…

  Reply this comment
 3. Marius
  Marius 31 December, 2016, 16:24

  Fiti siguri, individul nu a castigat scrutinul. Pur si simplu, boss-ul pd-ului, Plahtniuk-balamuc, mare rusofil, mare romanofob, eurofob, bratan cu psd-ul lui Dracneal, l-a cocotat in scaun la ordinul lui Putin. Acest Dardon nu e intreg la ganditor. Este Caligula de Basarabia.

  Reply this comment

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*