Monica Niculescu și Ana Bogdan s-au calificat luni seară în turul doi la US Open, în timp ce Sorana Cîrstea și Irina Begu au fost eliminate în mod surprinzător încă din primul tur.

Irina Begu a fost bătută măr, luni seară, încă din primul tur la US Open de către Lesia Tsurenko, aflată abia pe locul 99 în lume, scor 6-0, 6-4.

Ana Bogdan este surpriza turneului de Grand Slam de la US Open. Românca, calificată în premieră la un turneu de Grand Slam, a bifat luni noapte, și prima sa victorie pe tabloul principal.

Ana Bogdan s-a impus în trei seturi în fața Soranei Cîrstea. După ce a pierdut la zero primul set, 0-6, Ana Bogdan s-a impus în setul doi cu 7-5, iar în setul decisiv a reușit să câștige cu 6-2.

Monica Niculescu a reușit să producă și ea o surpriză în primul tur, învingând-o pe Barbora Strycova, a 18-a favorită a turneului american.

Niculescu și-a adjudecat primul set cu 6-3, ca mai apoi să piardă în mod surprinzător setul doi la tie-break. Însă Niculescu și-a luat revanșa în setul trei unde a defilat și s-a impus cu 6-1.

În turul doi, Monica Niculescu va juca cu Ana Bogdan astfel că România va avea cel puțin o jucătoare în turul trei la US Open 2016.

Calificarea în turul doi la US Open le asigură lui Bogdan și Niculescu câte 45 de puncte WTA și câte un cec în valoare de 77.200 de dolari.