Ministrul Justiției, Florin Iordache, a reușit o performanță incredibilă pentru un parlamentar: în șase ani, a obținut o diplomă de licență, două masterate, a urmat trei cursuri postuniversitare și și-a luat doctoratul la fabrica de diplome de la Chișinău în timp ce era deputat la București.

La 17 ani de când a absolvit Facultatea de Mecanică din Craiova în anul 1985, și după ce a profesat ca inginer la Fabrica de mobilă Caracal, la 42 de ani, Florin Iordache, actualul Ministru al Justiției s-a pus din nou cu burta pe carte. Și nu oricum, intens, astfel că în șase ani a obținut o diplomă de licență în drept, două masterate, trei studii post universitare și un doctorat.

În 2002, a absolvit Facultatea de Drept din Craiova, deși lucra în București.

În 2004 obține un master la Institutul Național de Administrație.

În anul 2006 încă un masterat, la Universitatea Nicolae Titulescu.

Tot în 2006 urmează cursuri la Colegiul Național de Apărare, iar doi ani mai târziu face cursuri la Institutul Diplomatic Român.

În paralel cu studiile pe toate planurile, Florin Iordache era deputat și vicepreședintele Comisiei Juridice din Camera Deputaților.

În paralel cu activitatea sa din Parlament, Florin Iordache muncea la teza sa de doctorat. Astfel că în 2007 Florin Iordache a devenit doctor la Universitatea Liberă Internațională din Chișinău.

Teza de doctorat a lui Iordache s-a numit „Impactul corporaţiilor transnaţionale asupra proceselor de integrare economică a României în UE”.

Cum oare a reușit domnul ministru să facă față atât activității parlamentare cât și studiului intens la teza de doctorat și studiului la două masterate în paralel?!

Potrivit Romania Libera, în comunitatea educaţională din Republica Moldova se vorbeşte deseori despre ULIM ca despre o „fabrică de diplome”, ea fiind implicată în scandaluri şi în România.

Universitatea Liberă Internațională a Moldovei a fost implicată în mai multe scandaluri. Potrivit Publika TV, viitorii studenţi ar fi acceptaţi şi cu bac-ul picat. Portalul dezvaluiri.ro scria că Universitatea Liberă Internaţională din Moldova a semnat un contract cu o fundație din Constanța prin intermediul căreia a organizat cursuri universitare ilegale în România. Doar examenele finale erau date la Chișinău. În acest caz s-a sesizat și Ministerul Educației de la București.