Michael Pascale a fost recomandat de prestigioasa publicaţie New York Times la show-ul românesc ”Hell’s Kitchen – Iadul bucătarilor”, de la Antena 1.

Numele său şi al restaurantului din Franţa unde a lucrat ca chef se regăsesc pe o listă a celor mai interesante locuri din Europa întocmită de ziarul american.

Aşa se face că bucătarul de la ”Hell’s Kitchen – Iadul bucătarilor” apare în articolul intitulat ”Comori ascunse ale Europei”, ca recomandare gastronomică.

Articolul din New York Times îi sfătuieşte pe cei care ajung la Paris să nu rateze o masă la bistro-ul Pouic Pouic, acolo unde se pot răsfăţa cu preparate precum terrine de foie gras, paste nero si seppia cu scoici, omlete variate sau vită, toate semnate de chef Michael Pascale.

Ziarul american mai precizează că oricine vine să mănânce acolo îl poate vedea pe tânărul chef de origine română în acţiune, pentru că bucătăria la vedere permite oricui sa vadă cum iau naştere cele mai rafinate gusturi.

Michael a început să gătească din copilărie împreună cu mama sa. A urmat cursuri de specializare în gastronomie franţuzească atunci când s-a stabilit în Franţa.

În 1994 a plecat împreună cu părinţii lui. Tătăl este rugbyst şi mama gimnastă. Mai are o soră, Cristina, în vârstă de 29 de ani. S-a mutat cu părinţii în Normandia prima dată şi apoi au început să se mute întâi în sudul Franţei, apoi în Anglia, apoi în Alpi, apoi la Paris. Mama locuieşte în prezent în Normandia, unde predă gimnastică ritmică şi tatal este în Alpi, unde lucrează ca inginer, în vreme de sora lui Michael este profesoară de înot în Franţa.

Părinţii sunt divorţaţi, au divorţat la doi ani după ce au plecat din România, iar după divorţ Michael a rămas cu tatăl lui şi sora lui cu mama. La 15 ani Michael a urmat o şcoală de contabilitate, dar s-a lăsat de ea pentru că nu i se potrivea. A ajuns la Saint Tropez ca ajutor de bucătar. Apoi a încercat să ajungă bucătar, însă şi-a dat seama că în Franţa fără studii nu va reuşi să facă nimic. Aşa că s-a întors în Normandia şi şi-a luat diploma de bucătar.

A început apoi să lucreze ca chef de partie timp de un an şi jumătate. e trei ani ş jumăate lucreazăca chef. S-a hotărât să se întoarcă în România să încerce şi aici o carieră în domeniu. A avansat foarte repede în Franţa şi a ajuns destul de departe pentru vârsta lui. Visul lui este să aibă restaurantul propriu, în care să servească mâncare sănătoasă.