Klaus Iohannis, actualul Președinte al României a fost făcut lichea, de către fostul Președinte al României, Traian Băsescu.

Pentru că l-a acuzat pe Traian Băsescu de blat cu Victor Ponta, în campania prezidențială din 2014, Klaus Iohannis s-a ales cu o jignire cruntă: lichea.

”Eu nu sunt alocabil. De câteva zile, văd că, nici mai mult, nici mai puţin, s-a reluat jocul din campania prezidenţială 2014. Unele lichele încărcate în trecut şi de deontologie pro-băsistă, niciodată cerută de mine, sau aflate în cea mai înaltă funcţie în stat mă alocă unui blat cu Victor Ponta şi alte lichele tradiţionale încearcă să mă aloce ca blatist cu orgoliosul, fără prea multe principii şi prea mîndru de el, intervievat în «direct» de ARD. Dragilor, eu nu sunt alocabil nici măcar atunci când sunt singur. Sunt alocabil doar conştiinţei mele. Din acest mesaj, dragi lichele, înţelegeţi şi voi ce vi se ordonă”, scrie Traian Băsescu pe Facebook.

Luni, în conferința de presă de la Cotroceni, Klaus Iohannis a  fost întrebat de un jurnalist dacă are în continuare sentimentul că în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale a existat un blat între Traian Băsescu şi Victor Ponta, şeful statului răspunzând: ”Da, am în continuare acest sentiment”.

Klaus Iohannis vorbeşte în noul său volum, ”Primul pas”, despre blatul dintre Traian Băsescu și Victor Ponta.

”Îmi amintesc că, la un moment dat, Traian Băsescu a afirmat că sunt un individ profund corupt, în timp ce PSD-ul derula, pe la diverse posturi TV, fel de fel de scenarii absurde, cu mine ca protagonist: casele pe care le deţin, aberaţiile despre traficul de copii, de care am tot fost acuzat, mafia retrocedărilor, pe care aş fi servit-o ca primar şi câte şi mai câte. Focurile încrucişate care mă vizau şi dintr-o parte, şi din cealaltă, sunt indicii puternice pentru un blat Ponta-Băsescu, dar nu am nici până în ziua de astăzi o dovadă indubitabilă în acest sens”, afirmă în carte Iohannis.