Klaus Iohannis tace și face, dar face la fel ca Băsescu, aplicând soluția ”imorală” ca să bage PNL la guvernare. Președintele României ar fi apelat la Marian Vanghelie ca să facă majoritate la Senat și astfel să dărâme Guvernul Ponta. 

Informațiile au ieșit la iveală din interceptările procurorilor DNA, depuse la dosarul de arest preventiv al lui Marian Vanghelie.

Primarul de la Sectorul 5 a fost înregistrat în timp ce vorbea cu o Carla Dinu, pe numele căreia avea două vile, să dea la parchet o mărturie favorabilă edilului şi să nu declare despre aranjamentele cu milionarul Marin Dumitru (cel care i-a dat mită primarului n.r.). Primarul i-a spus Carlei Dinu că are relații la Iohannis și că ține legătura cu președintele, prin Rareș Bogdan.

Vanghelie: Deci, eu știu toate fazele. Deci, nu trebuie să… să discutăm! Discutăm numai la ureche, așa! Și eu… Poți să te duci acasă, să vii mai târziu, să vin la tine, să trimit avocatul, să vină… Eu recunosc că ai venit la mine, că nu sunt prost! Tre’ să recunosc: ”Da, domn’e, a venit, ai venit să te sfătui cu mine.” Și dacă vrei… Da’ spune-mi adevărul! Pentru că mă poți ajuta! E păcat de Dumnezeu așa să… pentru că te sperii… că nu te ajuți nici pe tine, nici pe mine, înțelegi? Ai răbdare, dracu, rămâi cu casele alea sunt un milion de euro. N-are rost. Eu mă duc oricum în seara asta, auzi, să vorbesc cu Rareș, să se ducă mâine dimineață, la prima oră, la Iohannis, înțelegi? Că eu am o… țin relația prin Rareș Bogdan cu Iohannis, pentru că are nevoie de mine să facă majoritatea la Senat.

Carla Dinu: Am înțeles!

Vanghelie: Da’ te rog eu frumos spune-mi, scrie-mi pe foaie ce s-a întâmplat acolo, ca să știu! Te rog eu frumos! Ai încredere în mine! Eu te cunosc! Eu știu bine și cum fac ăștia cu jocurile, înțelegi? Eu, după ce termin cu tine și cu avocații, mă duc la… mă duc și mă întâlnesc ca să trimit pe cineva la Iohannis acasă. Deci, eu o să încerc să opresc căcatul ăsta, da’ problema… am nevoie de tine să fii lângă mine. Nu știu ce dracu ai zis, spune-mi ce-ai spus acolo și hai, să vedem cum o întoarcem cu avocații! Mă gândesc, că nu-s nebun și tu ești deșteaptă. Scrie-mi exact pe foaie, c-o tocăm! Zi-mi ce s-a întâmplat, cum s-a întâmplat, ce ți-a zis să faci? Și cu mine ce să faci și dacă vii la mine și nu știu ce și după aia eu îți… discutăm, dacă vine avocatul, discutăm! Numai de cum te ajut cu avocatul, cu nu știu ce, nu știu… Mă, ce scrii tu, asta, nu știe nimeni, decât noi doi, dă-o naibi! Spune-mi, nu ți-au zis să mă… vorbesc, să vezi, să mă înregistreze ei de pe undeva, să facă, să mă prindă cu ceva!? Te rog eu frumos, te rog eu! … în, în tine stă, în tine stă pentru… Tu… dacă te ții bine un pic este decât ca să nu mi se întâmple ceva.

Rareș Bogdan a luat foc, la aflarea veștii că a fost demascat ca omul lui Iohannis.

”Nu am niciun fel de rol în construirea de majorităţi parlamentare, chiar dacă mi-aş dori să cadă Guvernul Ponta mâine, sau în seară asta, dacă s-ar putea! Nu am ascuns lucrul acesta, dar de aici până a mi se atribui vreun rol mie, un biet jurnalist, în construirea de majorităţi parlamentare şi partide e mult prea mult! Oamenii îmi dau roluri mai mari decât am! Chiar mă întrebăm când vor încerca să arunce cu rahat înspre mine procurorii lui Ponta din secţia 1 Penală a DNA, a domnului Claudiu Dumitrescu. N-am avut mult de aşteptat! Pot să înţeleg şi eu pentru cine lucrează procurorul în cazul “Vanghelie”? Şi mai ales aş vrea să aflu ce legătură am eu că jurnalist cu constituirea de majorităţi parlamentare! De asemenea, aş mai vrea să aflu cum îşi permite un procuror, fie el şi al DNA, să dea pe surse informaţii dintr-un referat încercând să mă bage pe mine în troacă asta!! Pot să îl informez pe distinsul procuror, şi pe toţi cei interesaţi, că ULTIMA OARĂ când m-am întâlnit cu persoană la care ei spun că aş fi legătură pentru constituirea majorităţii a fost exact pe dată de 22 ianuarie, adică în urmă cu aproape 7 săptămâni!! De atunci nu am vorbit nici măcar la telefon. Cum pot să ne bage pe mine şi pe omul acela, mult mai important decât mine, în rahatul lor? În nimicnicia lor! În potlogăriile lor! Este o minciună sfruntată, extrem de uşor de demontat, care încearcă să ridice miza dosarului “Vanghelie” şi să pună presiune pe magistraţi prin introducerea în ecuaţie a unui jurnalist pe val, cu toată modestia subsemnatul, şi a unui politician pe val. O mizerie fără margini!”, scrie Rareș Bogdan pe pagina lui de facebook.