Iohannis a refuzat-o pe Sevil Shhaideh. PSD se pregătește să-l suspende pe Președinte

Iohannis a refuzat-o pe Sevil Shhaideh. PSD se pregătește să-l suspende pe Președinte
loading...

Klaus Iohannis refuză să o numească pe Sevil Shhaideh în funcția de prim ministru al României. Președintele cere PSD și ALDE să facă o nouă nominalizare. Refuzul lui Iohannis produce o criză politică care poate duce la suspendarea sa din funcție și la organizarea de alegeri anticipate.

Președintele României dă o nouă lovitură devastatoare, PSD. Refuză să o nominalizeze pe Sevil Shhaideh în funcția de prim ministru.

„Săptămâna trecută, când am avut consultări cu partidele politice, PSD și ALDE, care au țin să vină împreună la consultări, mi-au propus-o pe doamna Sevil Shhaideh pentru funcția de prim-ministru. Am cântărit cu grijă argumentele pro și contra și am decis să nu accept această propunere„, a spus Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Președintele României a precizat că solicită PSD și ALDE să vină cu o nouă propunere de prim ministru.

Liviu Dragnea spunea că Sevil Shhaideh este singura variantă de premier a PSD și că dacă Iohannis o refuză, vor demara procedurile de suspendare a Președintelui.

Klaus Iohannis nu a motivat refuzul de a o nominaliza pe Sevil Shhaideh. Însă, cel mai probabil a refuzat să o desemneze premier din cauza soțului acesteia care este sirian și pentru faptul că a lucrat 20 de ani în Guvernul Assad.

În acest moment se conturează două scenarii: PSD îl suspendă pe Iohannis, sau Președintele va refuza și a doua propunere a PSD și se ajunge la alegeri parlamentare anticipate.

Categorii: ȘTIRI

Autor

recentNEWS.ro

Puteți contacta redacția site-ului de știri www.recentnews.ro pentru sugestii, ponturi, comentarii, păreri, sau drepturi la replică, la adresa office@recentnews.ro

Comentarii

 1. mariano197761
  mariano197761 27 decembrie, 2016, 13:49

  Presedintele a fost ales de catre popor,de catre romanii de pretutindeni din intreaga lume, in ciuda faptului ca Dragnea a incercat fraudarea alegerilor prezidentiale,fapt pentru care are si dosare penale cu suspendare….Sa nu uitam ca nu o mana de aomeni, gen PSD, au votat pentru un nou presedinte, ci majoritatea Romaniei….Sa nu uite Dragnea caci partidul lui, tot de popor a fost ales acum….Chiar in Romania nu mai sunt oameni competenti pentru functia de premier al Romaniei, sau doresc ca infractionalitatea sa nu dispara niciodata ? Va arata occidentul cu degetul si presa internationala este cu ochii pe voi….hotilor !

  Reply this comment
  • Flaviu62
   Flaviu62 27 decembrie, 2016, 21:38

   1. Dumneata consideri ca d-na Sevil Shhaideh este o infractoare ? Eu, nu.
   2. Te bati cu pumnii in piept ca presedintele Romaniei a fost ales de popor, de romanii de pretutindeni? De voi, cei care lucrati temporar sau de cei stabiliti definitiv in strainatate (diaspora), da. De noi, cei care traim in tara, tot timpul, nu prea (!) Un presedinte cu minte inceata, care-si doreste sa aiba ,,guvernul meu”, ,,parlamentul meu”, ,,1 Decembrie al meu”, ,,Sibiul meu”, ,,serviciile secrete, tot ale mele” etc. nu mai prezinta aceeasi credibilitate, la fel ca la inceput … Doar pentru unii, poate (care nu s-au trezit de-a binelea din betia schimbarii lui Victor Ponta). Continuati sa traiti bine in strainatate, ca stati foarte bine acolo !!

   Reply this comment
 2. Inchirieri auto Bucuresti
  Inchirieri auto Bucuresti 29 octombrie, 2017, 20:36

  Psd ar trebuii sa dispara de pe scena politica.

  Reply this comment

Scrie un comentariu

<

twelve + ten =