Ingrid Mocanu, fost Director al Departamentului Juridic din Ministerul Justiţiei, şterge pe jos cu procuroarea DNA, Alexandra Lăncrăjan, cea care se ocupă de dosarul Tel Drum în care e anchetat şi Liviu Dragnea.

Ingrid Mocanu susține că Lăncrăjan nu cunoaște Codurile Penale actuale și arată cu argumente, că de aceea nu este bine să aduci “puțoi la DNA”.

Cică din nou ne spune Veverița cum scapă, de data asta Dorel de pușcărie prin casa sa cu piscină și fără percheziție… că modifică Dragnea Codurile potrivit Directivei.
Păi de aia e bine să nu aduci puțoi pe la DNA: habar nu au ce scrie în CODURILE ACTUALE.
1. Referitor la arestare: ia citește matale art. 223 din CPP ÎN VIGOARE (care nu se modifică) și vezi dacă ”scapă” Dorel de arest.
Să înțelegem că arestul pentru ”evazioniști” (că nu știi tu dacă e ăla evazionist, ci numai instanța) este un fel de ”pedeapsă anticipată” pe care ăla trebuie să o pățească că zici tu că e evazionist? Nu, drăguță, arestul PREVENTIV se dispune pentru a PREVENI ceva, nu pentru a se răcori un procuror sau un tefelist pe un alt cetățean că are case cu piscine (dl Iohannis are 6, pe el nu vrei să îl ”răcorești”?), adică pentru a PREVENI situațiile de la art. 223 alin. (1) CPP, care NU SE MODIFICĂ.
2. Referitor la mandatele de percheziție: potrivit ACTUALEI legi, dragă Veve, în mandatul de percheziție domiciliară se scrie expres ce trebuie să ridici tu din casa omului – art. 158 alin. 7 lit i) și 159 alin. (8) din ACTUALUL CPP.
Deci în ACTUALUL cod scrie așa:
1. iei un mandat cu precizarea a ceea ce vrei să ridici din casa omului;
2. te duci la ușă, îl prezinți și el poate să îți dea ce cauți (om sau obiect);
3. dacă îți dă ce cauți, PLECI;
4. dacă NU îți dă ce cauți, începi percheziția;
5. când găsești CE CAUȚI îl iei și PLECI.
Aaaa, tu nu ai făcut așa, în ciuda normei ÎN VIGOARE? Știu. Ai încălcat legea, ce să vezi!!! ”Dragnea”doar îți definește ce se înțelege prin ”obiecte în legătură cu cauza” că se vede CHIAR DIN POSTAREA TA că habar nu ai ce se înțelege … nu doar din asta nu ai înțeles nimic, ci din tot codul.
Greu cu cartea asta. Sigur numai la drepturile omului ai picat examenul? La Procedură penală cât ai avut? (Eu numai 10), E dificil să mai și citești când ești ocupat atâta vreme să scrii tefeliștilor pe fb în scop de manipulare… uneori chiar în timpul serviciului… din câte am văzut!
Acum, după ce ai parcurs textele indicate… Capisci?”, scrie Ingrid Mocanu.