Conducerea Spitalului de Urgenţă Floreasca a demarat o anchetă după ce o femeie s-a fotografiat cu Gabriel Cotabiţă în patul de la terapie intensivă.

Medicul Bogdan Opriţa, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Floreasca, a precizat că momentan nu se ştie dacă femeia respectivă este angajata instituţiei.

”Conducerea spitalului a dispus demararea unei cercetări administrative pentru a se vedea circumstanţele în care este posibil să fi fost făcută această fotografie la noi în spital… În momentul de faţă luăm în calcul toate posibilităţile, nu vă pot confirma în momentul acesta dacă este angajata noastră sau nu. Şefa de secţie verifică toate asistentele. Va trebui audiat tot personalul”, a declarat Bogdan Opriţa, pentru emisiunea ”Un show păcătos”, de la Antena 1.

Până la finalizarea anchetei, contractul de muncă al infirmierei a fost suspendat, conform prevederilor legale. A fost sesizat Consiliul de Etică al spitalului, pentru a efectua verificări , au precizat reprezentanţii Spitalului Floreasca.

Angajata spitalului nu este personal medico-sanitar, ci de îngrijire şi lucrează de mult timp în Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca, au precizat pentru MEDIAFAX oficiali ai unităţii sanitare.

Legea drepturilor pacientului interzice furnizarea oricăror date medicale sau fotografii ale bolnavilor fără acordul acestora sau al familiilor celor internaţi.

Cotabiţă a fost transferat, pe 16 iunie, la Spitalul Elias, pentru un proces complex de recuperare.

Gabriel Cotabiţă a fost internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca, după ce a fost găsit, în 8 mai, în stop cardio-respirator, în stare de inconştienţă, într-o sală de fitness de la un hotel din Capitală.