Protestul organizat vineri, în Piaţa Victoriei din Capitală, de către românii din Diaspora, a degenerat în violenţe şi incidente între protestatari şi forţele de ordine. O femeie jandarm a fost lovită de zeci de ori, de protestatari, fiind dusă cu salvarea în stare gravă la spital.

Primele incidente au apărut în jurul orei 17.00, când o parte din protestatari au forţat cordonanele de securitate încercând să pătrundă în clădirea Guvernului României.

Protestatarii au aruncat cu sticle, însă au fost respinși de jandarmi, care au folosit gaze lacrimogene.

La lăsarea întunericului, protestele au escaladat după ce un grup de protestatari au început să atace jandarmii.

Forţele de ordine au început să disperseze mulțimea cu gaze lacrimogene. Dacă până acum acestea au fost folosite într-un perimetru restrâns, acum acestea au fost împrăștiate și spre centrul pieței.

Numeroase incendii au fost provocate pe străzile adiacente Pieței Victoriei. O parte din protestatari au incendiat pubelele de gunoi şi pomii ornamentali de pe trotuare.

Aproximativ 100 de persoane au pătruns în incinta muzeului ”Grigore Antipa” și au început să rupă gardurile. Incidentul a fost semnalat prin 112.

O femeie jandarm a fost bătută grav de către un grup de protestatari. După ce i-a fost smulsă casca de pe cap, jandarmul a fost bătut cu sălbăticie și dezarmat. Primele informații arată că a suferit multiple traumatisme și este suspectă de fractură de coloană cervicală.

Două arme au fost sustrase de la doi jandarm, de către protestatari. Vorbim despre două pistoale cu glonț, calibrul 9 mm.

Peste 440 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale ca urmare a protestelor violente din Piaţa Victoriei.