Ilie Năstase o critică dur pe Simona Halep pentru că aceasta a ales să meargă la turneul de tenis de la Stuttgart, în loc să joace pentru România în barajul cu Canada pentru accederea în Grupa Mondială a Fed Cup.

Halep a ales banii în detrimentul României. Invocând ”obligațiile”, Simona Halep merge la Stuttgart, pe bani mulți, în loc să pună umărul la calificarea României în Grupa  Mondială a Fed Cup.

Deși nu are puncte de apărat la turneul WTA Premier de la Stuttgart, întrucât a fost eliminată în turul doi de Svetlana Kuzneţova, Halep merge la turneu doar pentru că este imaginea în România a sponsorului principal al competiției, Porsche.

“Este foarte greu să merg să joc în Canada, sunt obosită, am obligaţii la Stuttgart… Dacă era în Europa mă duceam cu mare drag. Eu zic că avem prima şansă, Irina este în formă bună şi la dublu avem echipă bună. Îmi pare rău că nu voi fi cu ele, dar voi fi cu sufletul acolo”, a declarat Simona Halep.

Pentru că a ales banii în loc să joace pentru România, Simona Halep și-a atras un val de critici, inclusiv din partea celui mai mare tenismen român din toate timpurile, Ilie Năstase.

“N-aş vrea să comentez mai multe, dar nu e normal. Întrebaţi-o pe Halep de ce nu vrea să joace pentru România. Nu vreau să spun mai multe, dar să ne lămurească de ce se duce la Stuttgart şi nu joacă la Fed Cup. Eu m-aş fi dus să evoluez pentru Cupa Davis, pentru ţara mea, ea merge la Stuttgart…”, a declarat Nastase pentru Ziarulring.ro.

Dacă ar fi vrut, Simona Halep putea să joace atât pentru România în Fed Cup, cât și la Stuttgart. Barajul se dipută pe 18 și 19 aprilie în Canada. Turneul începe pe 20 aprilie. Însă pentru că va fi cap de serie numărul doi, Halep va avea liber în primul tur și va fi programată să joace primul meci abia miercuri, pe 23 aprilie. Deci, avea timp berechet să se și odihnească și să ajungă la turneul din Germania.

În barajul cu Canada, Halep trebuia să joace doar două partide. Așadar efortul nu era uriaș. Însă Simona Halep a ales să lase la greu echipa de Fed Cup astfel că accederea României în Grupa Mondială este incertă.

România va merge în Canada cu o echipă formată din Irina Begu(locul 36 mondial), Alexandra Dulgheru (locul 68 mondial), Andreea Mitu(locul 107 mondial) și Raluca Olaru (locul 840 mondial).