Hota de bucătărie, soluţia perfectă pentru gătit fără miros în toată casa!

Hota de bucătărie, soluţia perfectă pentru gătit fără miros în toată casa!
loading...

Suprafata de gatit va creeaza probleme ? Avem un nume pentru aceste probleme precum caldura, aburul, mirosul, fumul si cea mai rea dintre ele grasimea. Solutia problemei este o hota. Sunt concepute pentru a a prinde grasimea si a elimina mirosul din casa.

Alegerea hotei potrivite poate fi ca si cum ati selecta tinuta potrivita, este o chestiune de preferinta si stil personal. Hota este unul dintre punctele focale din bucatarie, facand-o una dintre elementele de design. Intotdeaunea este bine sa cumperi un lucru simplu si clasic, pentru ca nu se demodeaza niciodata si merge cu orice stil. Hotele clasice sunt cele mai potrivite.

Hotele clasice se instaleaza deasupra suprafetei de gatit. Acest tip de hota are un ventilator care trage aerul prin conducta in afara casei.

Ce trebuie sa stii cand alegi o hota de bucatarie

1.Tipul filtrelor

Exista practic trei tipuri de filtre:  filtru pentru grasime din material plastic, filtre metalice si filtre de carbune.

Filtrele de grasime, au un singur scop scop, acela de a filtra vaporii de ulei si grasimea. Acestea sunt prezente la toate tipurile de hote.

Filtrul din material plastic functioneaza prin absorbtia fumului si a grasimii (la fel ca un burete) si nu pot fi curatate doar inlocuite.

Filtrele metalice trebuie curatate frecvent. Ele sunt de obicei din aluminiu, sau in unele cazuri din otel inoxidabil.

Filtrele de carbune sunt prezente numai la hotele cu recirculare, pentru ca scopul lor este eliminarea mirosului si a fumului. Filtrele din carbon nu trebuie schimate si curatate, in schimb trebuie inlocuite la fiecare 3-4luni.

  1. Puterea de aspirare

Daca iti place sa gatesti, eu iti recomand sa te uiti dupa o hota ce are o putere de aspirare a aburilor intre 200-300mc/h. Un aspect important sunt si treptele de putere, intrucat nu gatesti mereu la fel si nici acelasi fel de mancare. Atunci cand prajesti hota trebuie setata la prima treapta, iar atunci cand prajesti ceva la treapta a treia.

  1. Clasa energetica

Este mai putin importanta clasa, dar este bine sa o luati in calcul atunci cand va cumparati. O hota buna are clasa E sau F si consuma cam 150kWh/an.

  1. Zgomotul

Cele mai multe hote sunt destul de galagioase, bine asta depinde si de viteza la care sunt utilizate. Alegeti o hota a carui nivel sa fie intre 60-65dB.

Motoarele au o putere medie intre 120-160W.

Beneficii aditionale la o hota

In timp ce scopul principal este de a elimina fumul, mirosurile si particulele din aer, o hota de serie ofera alte beneficii utilizatorilor:

Furnizeaza o lumina suplimentara pentru suprafata de gatit, ceea ce face ca prepararea produselor sa fie mai sigura.

Ajuta la mentinerea curata a bucatariei. Prin indepartarea fumului si a grasimii, curatarea se face mai repede.

Hotele clasice functioneaza excelent, nivelul de zgomot este bun, sunt simple, usor de curatat si usor de instalat.

In concluzie, alegeti o hota clasica cu evacuare exterioara pentru ca sunt mult mai bune.

Categories: LIFE

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*