HCM Minaur Baia Mare este noua regină a handbalului masculin românesc. După o pauză de 16 ani, echipa devine din nou, Campioana României. Băimărenii au cucerit trofeul, marți seară, pe teren propriu, după ce au învins în a doua partidă a finalei, echipa CSM București.

HCM Minaur Baia Mare a readus bucuria pe fețele celor 3000 de spectatori prezenți în Sala Sporturilor ”Lascăr Pană” din Baia Mare, după ce echipa feminină a pierdut titlul de campioană, în fața echipei CSM București.

Minaur s-a impus marți seară cu scorul de 26-24, în fața celor de la CSM București, echipă care a avut un portar fantastic, pe Ionuț Iancu, care a izbutit să apere patru lovituri de la 7 metri.

Finalul de meci a fost extrem de tensionat, dată fiind miza jocului.  Cu un minut şi jumătate înainte de final, croatul Pribanici a făcut un fault de joc la Novanc şi l-a pus la pămînt.

Pivotul CSM-ului a ripostat şi l-a lovit de două ori cu pumnul pe băimărean. Imediat Sadoveac a sărit în ajutorul coechipierului său. După o încăierare generală, jucătorii au fost în cele din urmă potoliți, iar arbitrii  le-au arătat însă cartonaşul roşu lui Marius Novanc şi Marius Sadoveac.

În partida de la București, HCM Minaur Baia Mare se impusese cu același scor, 26-24.

Astfel că după o pauză de 16 ani, Minaur redevine Campioana României, pentru a treia oară. Trofeul de azi se adaugă Cupei României cucerite în acest an, tot pentru a treia oară, după titlul din 1998 și 1999.

Elevii lui Lars Walter vor evolua din toamnă, în preliminariile Ligii Campionilor la handbal masculin.

HCM Minaur Baia Mare a mai cucerit trofeul în 1998 și 1999, dar şi Cupa EHF în 1985 şi 1988.