HCM Baia Mare a învins pe teren propriu, echipa suedeză IK Savehof cu 34-24, și este la un pas de calificarea în sferturile de finală ale Ligii Campionilor la handbal feminin.

Campioana României  a reușit duminică o victorie importantă în Grupele Ligii Campionilor, în fața echipei suedeze, IK Savehof.

HCM Baia Mare  s-a impus duminică, pe teren propriu, cu scorul de 34-24, în fața suedezelor de la IK Savehof. Astfel că HCM este tot mai aproape de o calificare istorică între cele mai bune 8 echipe din Europa.

Eliza Buceschi a reușit să marcheze 11 goluri din cele 34 ale HCM, iar Alexandra Do Nascimento 5 goluri și Valentina Ardean 4 goluri. Victoria de azi vine după cea din tur, la limită, scor 28-26, din Suedia.

Calificată în grupele principale cu mari emoții, dar fără niciun punct, HCM Baia Mare nu trebuie să mai stea la mâna rezultatelor, calificarea în sferturi de finală depinde doar de jocul din următoarele partide.

Pe 8 martie, HCM va juca următorul meci în deplasare, cu Györi Audi ETO KC.

În clasamentul Grupei a 2-a a Ligii Campionilor, pe primul loc se află Larvik, cu 16 puncte, urmată de Györi Audi ETO KC, 12 puncte, Viborg 7 puncte, HCM Baia Mare, 6 puncte, Metz Handball, 4 puncte, IK Sävehof, 3 puncte. Primele patru clasate se califică în sferturile de finală.