Fotbaliștii echipei River Plate, din Argentina, vor fi ”dopați” cu cafeină și aspirină, ca să poată face față altitudinii din Bolivia.

La indicațiile medicului, jucătorii echipei de fotbal River Plate vor consuma cafeină și aspirină și vor utiliza măști de oxigen pentru a contracara efectele altitudinii de 3.735 m din orașul Oruro din Bolivia.

Fotbaliștii lui Liver Plate merg în Bolovia ca să joace cu echipa locală San Jose, în grupa a 6-a a competiției Copa Libertadores.

Medicul echipei argentiniene, Pedro Hansing, a explicat că medicamentul pentru potență este recomandat pentru că stimulează circulația oxigenului în sânge și ajută la respirație, în condițiile de aer rarefiat de la o altitudine de peste 3.700 m.

Jucătorii au fost acomodați cu altitudinea ridicată cu 20 zile înaintea acestui meci, cu ajutorul camerelor hiperbarice.

River Plate a ajuns marți noaptea la Santa Cruz de la Sierra, localitate situată la 800 m deasupra nivelului mării și cu câteva ore înainte de meciul de joi va pleca către Oruro.

Boliviencele ar face bine să nu stea în preajma fotbaliștilor argentineni, după ce aceștia se vor îndopa cu medicamentul minune, căci, la cât de înfierbântați vor fi, s-ar putea să joace în prelungiri, prin spatele tribunelor, cu acestea.