Florin Mergea și Horia Tecău s-au calificat în finala probei masculine de dublu la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, joi, după ce s-au impus în semifinala cu americanii Steve Johnson/Jack Sock. Românii aduc astfel prima medalie olimpică pentru tenisul românesc.

Horia Tecău și Florin Mergea scriu istorie la Rio pentru România. Au reușit să se califice în finala de dublu masculin și să aducă astfel prima medalie olimpică pentru România la tenis.

Favoriții numărul cinci ai probei, românii s-au impus într-o oră și 15 minute în fața americanilor, la capătul unui meci pe care l-au controlat tactic.

Au început excelent semifinala și au condus cu 3-0 în primul set, după care cele două perechi au mers cu serviciul, câștigând setul cu 6-3, după ce au ratat două mingi de set la 5-2.

În setul secund, americanii au fost în față grație serviciului, dar Mergea și Tecău au recuperat de fiecare dată, iar la 5-5 au reușit un break, care s-a dovedit decisiv, încheind setul și meciul cu 7-5.

Până în finală, Mergea și Tecău au trecut pe rând de argentinienii Federico Delbonis/Guillermo Duran, cu 6-3, 6-2, de mexicanii Santiago Gonzalez/Miguel-Angel Reyes-Varela, cu 6-3, 7-6 (9), de brazilienii Marcelo Melo/Bruno Soares, cu 6-4, 5-7, 6-2, și de americanii Steve Johnson/Jack Sock, cu 6-3, 7-5.

În finala de vineri, Mergea și Tecău îi vor înfrunta pe Marc Lopez și Rafael Nadal.

Tecău va face pereche cu Irina Begu, la dublu mixt unde vor juca în primul tur cu cuplul polonez Agnieszka Radwanska/Lukasz Kubot.

Tecău și Mergea au adus a doua medalie delegației României, la două ore după ce echipa de spadă feminin a învins Rusia în semifinale și a reușit calificarea în finală aducând astfel prima medalie pentru țara noastră la Rio.