Florin Mergea şi Rohan Bopanna vor juca finala de dublu masculin a turneului de tenis ATP 250 de la Casablanca, competiţie dotată cu premii totale de 494,310 de dolari.

Prezent pentru al doilea an consecutiv pe tabloul principal de la Casablanca, Florin Mergea reușește să acceadă în finala competiției.

Florin Mergea şi Rohan Bopanna, principalii favoriţi ai turneului de tenis de la Casablanca, s-au calificat vineri, în finala competiției de dublu masculin.

Perechea româno-indiană s-a impus în trei seturi în fața perechii formate din ibericul Pablo Andujar şi austriacul Oliver Marach.

După ce au pierdut primul set cu 5-7, Mergea și Rohan s-au impus în setul doi cu 6-3, ca mai apoi să împingă soarta calificării, în super tie-break, unde au reușit să câștige cu 10-8.

Calificarea în finală a venit după o oră și 24 de minute de joc cu perechea iberico-austriacă.

În 2014, Mergea a făcut pereche la Casablanca cu austriacul Oliver Marach, cei doi fiind eliminați în sferturi de finală de perechea formată din Bracciali, Daniele și Delbonis, Federico, scor 7-6(7-3), 3-6, 10-6.

În finală vot juca cu perechea învingătoare din semifinala disputată de cuplul Rameez Junaid/Adil Shamasdin și Lamine Ouahab/Younes Rachidi.

Accederea în finală la Casablanca le asigură românului şi indianului un cec în valoare de 12.760 de dolari şi câte 150 de puncte ATP. Iar dacă vor câștiga turneul, Mergea și Rohan vor primi un cec în valoare de 24,280 de dolari și câte 250 de puncte ATP.

În 20114, turneul de dublu de la Casablanca a fost câștigat de perechea formată din Horia Tecău și Jean Julien Rojer.