Klaus Iohannis îl trece în rezervă pe generalul cu patru stele, Florian Coldea, nimeni altul decât șeful operativ al Serviciului Român de Informații. Scandalul iscat după dezvăluirile bombă făcute de Sebastian Ghiță, i-au adus lui Coldea, pensionarea forțată.

Dan Andronic scrie pe evz.ro că decretul privind trecerea în rezervă a generalului Florian Coldea, a fost redactat și trimis la Palatul Cotroceni pentru a fi semnat de către Președintele României, Klaus Iohannis.

Juranlistul precizează faptul că aceeași sursă care i-a spus că joia trecută, înainte de a fi suspendat Coldea, Președintele l-a chemat la Cotroceni, i-a furnizat azi informația cu privire la trecerea în rezervă a generalului SRI.

Trecerea în rezervă a generalului cu patru stele Florian Coldea vine după ultimele dezvăluiri făcute de Sebastian Ghiţă la România TV privind faptul că fostul şef operativ al SRI nu a plătit pentru concediile petrecute cu familia alături de cea a fostului deputat în Seychelles şi Toscana şi că a prezentat facturi false la serviciu pentru a justifica deplasările.

Luni seară, Sebastian Ghiță a prezentat noi dovezi cu privire la Florian Coldea și la vacanțele pe care le-au petrecut împreună.

“Acum doi ani, după ce doamna Udrea l-a acuzat public de diverse întâmplări auzite în biroul lui Băsescu, Florian Coldea a fost chemat la o altă comisie internă a SRI. M-a rugat să îl ajut şi să îi dau documente despre vacanţele petrecute împreună cu mine. Sigur că eu l-am ajutat cu banii pentru vacanţe şi n-am văzut acest lucru ca pe ceva rău sau anormal. În mod evident, eu plătind multe dintre acele cheltuieli, documentele erau la mine. L-am rugat pe un prieten, pentru documentele care îi erau necesare lui Coldea, să mă ajute cu facturi şi chitanţe de la agenţie de turism. Florian Coldea s-a dus la Comisia SRI şi se duce şi acum cu acele documente. Vestea proastă este că n-am putut să-i fac rost lui Florian Coldea de documente de acum doi ani, patru ani. Şi atunci, din păcate, este foarte uşor de dovedit prin verificarea în contabilitatea acelor firme, că documentele pe care le prezintă Florian Coldea sunt false“, spune Sebastian Ghiță într-o nouă înregistrare audio.