Fiscul nu iartă pe nimeni, nici măcar Televiziunea Română. Angajații ANAF au aplicat un sechestru asigurator pe bunurile Televiziunii Române pentru a acoperi datoria de 150 de milioane de lei.

Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili din cadrul ANAF a pus sechestru pe bunuri ale televiziunii publice în valoare totală de aproape 150 de milioane de lei, pentru garantarea recuperării restanțelor bugetare ale acesteia.

Inspectorii au pus gaj pe active dintre cele mai diverse ale TVR, de la echipamente de telecomunicații în valoare de zeci de milioane de lei la celebrele porți de acces în incinta instituției din strada Ermil Pangrati și din Calea Dorobanți, scrie profit.ro.

Potrivit ultimelor informații oficiale disponibile, la 30 septembrie 2016, Societatea Română de Televiziune datora în total bugetelor statului peste jumătate de miliard de lei.

Odată cu eliminarea taxei radio-tv, bugetul Televiziunii Române este asigurat integral de la bugetul de stat. Drept urmare, TVR va avea în 2017 un buget uriaș de 211 milioane de euro.

Dacă în 2011, Televiziunea Română a avut un buget de doar 124 milioane lei, în 2017 va avea un buget colosal de aproximativ 940 de milioane de lei.

Guvernul Grindeanu explică fabuloasa sumă pe motiv că TVR are datorii istorice de 150 de milioane de euro care trebuiesc achitate în acest an.

După ce scădem datoriile de 150 de milioane de euro din cele 211 milioane euro, mai rămân 61 milioane de euro, adică dublu și jumătate față de bugetul din 2016.