Fabuloasa sumă de bani înghiţită de Catedrala Mântuirii Neamului!!!

Fabuloasa sumă de bani înghiţită de Catedrala Mântuirii Neamului!!!
loading...

Catedrala Mântuirii Neamului, cea mai mare construcţie bisericească din România ce se constrieşte în spatele Casei Poporului din Bucureşti, a înghiţit până în prezent peste 40 de milioane de euro.

Lucrările la Catedrala Mânturirii Neamului avansează pe zi ce trece. Mastodontul din beton înghite însă sume foarte mari de bani, majoritatea venite de la bugetul de stat.

Primăria Municipiului Bucureşti a decis să aloce un milion de euro pentru Catedrala Mântuirii Neamului, rectificarea bugetară fiind aprobată, luni, în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB). În  2016, Primăria Generală a “donat” 3,7 milioane de euro au mers către Catedrala Neamului.

Până în prezent, pentru lucrările de ridicare ale lăcaşului de cult s-au cheltuit, potrivit Patriarhiei Române, peste 40 de milioane de euro, scrie Gândul.

La această sumă au contribuit, de-a lungul timpului, atât Guvernul, cât şi alte administraţii centrale şi locale. Costul lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului până la stadiul roşu-gri, adică pentru finalizarea construcţiei, fără tencuială, dar cu geamuri şi uşi, este de aproximativ 80 de milioane de euro, potrivit estimărilor Patriarhiei.

Catedrala ar urma să fie inaugurată în 2018. Până acum s-au executat 75% din volumul cantităţilor de lucrări, iar în prezent se execută lucrări  între cotele +36,00 – +45,00 metri (închiderea corpului principal al catedralei) şi între cotele +45,00 – +50,00 metri în zona de naştere a turlei principale.

Clădirile anexe (de înălţime mult mai redusă) vor fi construite după finalizarea construcţiei Catedralei. Acestea vor oferi spaţii pentru cazarea şi hrana pelerinilor, pentru activităţi pastorale, culturale, sociale şi medicale ale Bisericii. Alături de Catedrală va fi amenajat un parc având o suprafaţă de cinci hectare, care va cuprinde multe spaţii verzi, unele fiind special amenajate pentru copii.

Categories: ȘTIRI

About Author

Comments

 1. Ioan Teudan
  Ioan Teudan 12 September, 2017, 10:42

  BOR e putreda de bogata si are tupeu sa mai ceara bani de la buget si donatii , rusine !

  Reply this comment
 2. Inchirieri auto Bucuresti
  Inchirieri auto Bucuresti 15 September, 2017, 11:23

  Bor este cea mai bogata institutie din tara.

  Reply this comment

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*