Simona Halep a dezamăgit crunt la Madrid. Românca, a doua favorită a competiției, a încasat o înfrângere usturătoare încă din primul tur, de la Alize Cornet.

Simona Halep a fost eliminată duminică, în mod surprinzător de franțuzoaica Alize Cornet, aflată abia pe locul 28 mondial.

A plecat la Madrid cu gândul de ca câștiga finala, însă s-a poticnit încă din primul tur în fața unei jucătoare modeste.

Halep a pierdut partida în două seturi, scor 6-7(6-8), 3-6, după doar o oră și 49 de minute de joc.

Simona Halep a avut din nou mari probleme pe primul serviciu, care nu a intrat, lucru care persistă de ceva timp în jocul româncei.

Halep nu a avut inițiativa în meci, a fost apatică și părea că este extenuată de joc. A greșit enorm și a plătit scump jocul slab făcut în primul tur la Madrid.

Este primul meci jucat de Halep de când a redevenit numărul doi mondial. Așa s-a întâmplat și în 2014 când a urcat pe locul doi în lume. În loc să o ambiționeze această poziție, Halep o vede ca pe o povară pe care nu o poate duce. Așa se explică de ce atunci când se află pe acest loc, nu mai joacă nimic.

Eliminarea de azi o aruncă direct pe locul trei mondial, întrucât va pierde 640 de puncte. În 2014, Halep a acumulat 650 de puncte WTA la Madrid, grație finalei jucate și peirdute în fața Mariei Sharapova.

Acum, rusoaica are mari șanse să revină pe locul doi mondial și să plece din postura de a doua favorită la turneul de Grand Slam de la Roland Garros.