Elena Bogdan a încasat miercuri seară o înfrângere usturătoare în optimi de finală la simplu feminin, în cadrul turneului WTA de la Acapulco. Românca a fost bătută măr de slovaca Magdalena Rybarikova.

Elena Bogdan a fost învinsă de Magdalena Rybarikova, în două seturi, scor 0-6, 2-6, după doar 45 de minute de joc.

Românca a jucat precum o amatoare aflată în pragul pensionării. Bogdan nu a fost în stare să-și câștige deloc serviciul în primul set pe care l-a pierdut la zero.

După care, în pauza dintre seturi și-a chemat antrenoarea și amândouă au început să râdă în hohote preț de un minut.

Porția zdravănă de râs copios a ajutat-o pe româncă să își câștige pentru prima dată serviciul în debutul setului doi. După care a mai bifat al doilea game de serviciu la scorul de 5-1, când i-a anulat adversarei două mingi de meci.

Magdalena Rybarikova a urmat la serviciu și a închis setul cu 6-2, calificându-se fără probleme în sferturi de finală unde va juca cel mai probabil cu Maria Sharapova.

Elena Bogdan, venită din calificări, unde a jucat trei meciuri, a bifat azi cea de-a cincea partidă consecutivă. Așa se poate explica jocul catastrofal din partida cu slovaca. Meci care vine să umbrească rezultatul obținut marți, în partida cu americanca Lauren Davis, locul 55 mondial.

Elena Bogdan rămâne cu performanța de a se fi calificat în premieră în carieră în optimile de finală ale probei de simplu feminin de la Acapulco, dar și cu 48 de puncte WTA și cu un cec în valoare de 3.310 dolari.

Aflată în prezent pe locul 527 mondial, Elena Bogdan va urca de luni, 162 de locuri, până pe poziția 358.

Elena Bogdan va juca tot azi și în primul tur la dublu feminin la Acapulco, alături de Nicole Melichar. Românca și americanca vor juca cu perechea formată din mexicancele Victoria Rodriguez și Marcela Zacarias.