Deputatul Tamara Ciofu a obținut scutirea de impozite pentru părinţii copiilor cu handicap

Deputatul Tamara Ciofu a obținut scutirea de impozite pentru părinţii copiilor cu handicap
loading...

Deputatul PSD Tamara Ciofu a reușit să introducă scutirea de impozite pentru părinții copiilor cu hanidcap în Noul Cod Fiscal aprobat recent, cu o largă majoritate, de către Parlamentul României.

Inițiativa a fost susținută de încă doi parlamentari de Botoșani, deputatul Andrei Dolineaschi și senatoarea Doina Federovici, dar și de Ovidiu Portariuc primarul municipiului Botoșani care au trimis memorii către Ministerul Finanțelor și au susținut propunerea în cadrul dezbaterilor parlamentare.

Conform noilor prevederi, părinții copiilor cu handicap grav sau accentuat și ai celor cu gradul I de invaliditate vor fi scutiți de plata impozitului pe clădirea de domiciliu și pe terenul aferent acesteia, precum și de plata impozitului pe autoturism. În afară de aceste scutiri, autoritățile locale vor putea să dispună pentru părinții copiilor din această categorie alte reduceri de taxe aflate în competența acestora.

În România sunt peste 43.000 de copii cu handicap grav care nu pot beneficia de scutirile de impozite prevăzute pentru adulții aflați în această situație. Dar, este evident că sarcina financiară pentru îngijirea acestor copii îi împovărează pe părinții acestora. Era deci un lucru profund incorect care trebuia îndreptat. Acest lucru mi-a fost semnalat de mai mulți alegători din colegiul meu și le mulțumesc celor din Guvern și celorlalți parlamentari PSD de Botoșani care au înțeles să sprijine acest proiect”, a declarat Tamara Ciofu.

Amendamentele propuse de parlamentarii PSD de Botoșani au fost propuse inițial sub forma unui proiect de lege dedicat exclusiv părinților copiilor cu handicap. În urma discuțiilor purtate cu Ministerul de Finanțe și cu membrii comisiilor de Buget-Finanțe din cele două camere ale Parlamentului s-a convenit că o formulă mult mai rapidă pentru adoptarea acestor prevederi ar fi introducerea lor în proiectul de Cod Fiscal aflat deja într-un stadiu avansat în dezbaterea parlamentară. În acest fel, scutirile de taxe pentru părinții copiilor cu handicap vor intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2016, o data cu noul Cod fiscal.

Categories: POLITICĂ

About Author

Comments

  1. Aura
    Aura 27 July, 2017, 11:55

    Politicienii ar trebui sa se gandeasca si la oamenii normali care muncesc pentru fiecare leu , care fac un copil sau doi ca se gandesc bine daca au cu ce sa ii creasca… Incurajati-i pe ei, scutiti-i de impozite daca fac copii sanatosi care invata o meserie si care raman in tara …Ca de la ei inca mai aveti bani pentru atatea pomeni… Hello ! Ne-am saturat de pensionari handicapati de la 18 ani, de puturosi care nu au muncit o zi in viata lor si le dati pensii, de voi cei cu pensii si privilegii speciale…

    Reply this comment

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*