Iulian Herţanu, cumnatul lui Victor Ponta, a fost reținut marți, de procurorii DNA Ploiești, în dosarul în care este acuzat de deturnare de fonduri europene, prin intermediul unei firme pe care o deține.

Iulian Herțanu a fost adus marți, cu mascații, la sediul DNA Ploiești, și după mai multe ore de audieri, procurorii au emis ordonanță de reținere pe numele său.

Procurorii DNA susțin că o firmă a lui Iulian Herţanu, împreună cu mai multe societăţi, între care Euroconstruct Trading, ar fi obţinut ilegal un proiect european privind extinderea reţelei de canalizare în Comarnic, din care şi-ar fi însuşit sume mari de bani, prin schimbarea destinaţiei fondurilor.

Anchetatorii suspectează că în dosarul în care au loc percheziţii la mai multe firme, între care şi cea a surorii şi cumnatului lui Victor Ponta, s-ar fi deturnat aproximativ 54% din fondurile dintr-un proiect european, prejudiciul fiind estimat la 7,8 milioane de lei, spun surse judiciare.

Una dintre firmele la care se fac percheziţii este SC Exfin SRL, fondată de Cornelia Naum, mama premierului Victor Ponta, care este controlată în prezent de către sora şi cumnatul primului ministru, Alexandra şi Iulian Herţanu.

În dosar mai este anchetat și Mihai Coman, fost consilier judeţean PSD în Consiliul Judeţean Prahova.

Procurorii DNA au făcut marți dimineață, 14 percheziţii la mai multe firme, între care SC Exfin SRL, controlată de sora lui Victor Ponta, Alexandra Herţanu, şi de soţul acesteia, Iulian Herţanu.

Mihai Coman a fost consilier judeţean PSD în mandatul 2000-2004 şi deţine firma SC Indserv din Ploieşti.

Tot marți, Mircea Cosma, președinte al Consiliului Județean Prahova și fiul său, Vlad Cosma, deputat PSD, dar și deputatul Sebastian Ghiță, toți acuzați de sprijinirea unui grup infracțional organizat, au fost puși sub control judiciar pentru 60 de zile.