„Chefi la cuțite”, record absolut de audiență

„Chefi la cuțite”, record absolut de audiență
loading...

Ediția Chefi la cuțite de luni, 26 noiembrie, a adus show-ului un record absolut de audiență: etapa de jurizări pe nevăzute difuzată aseară a obținut cele mai bune cifre pe publicul comercial de la lansarea sezonului șase și s-a clasat ca lider detașat de audiență atât la nivelul publicului tânăr, cât și la orașe.

În intervalul orar 19.59-23.06, cel mai iubit show culinar nu a avut rival și a condus cu o medie pe publicul comercial din mediul urban cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani de 10,1 puncte de rating și 28,2 % cota de piață, în timp ce pe locul secund se clasa Pro Tv cu 7.6 puncte de rating și 21,1 % cota de piață. La orașe emisiunea de la Antena 1 a condus cu 9,2 puncte de rating și 20,4 % cota de piață, fiind urmată de Pro Tv cu 7,2 puncte de rating și 15,9 procente din cota de piață. Nu mai mult de 2.061.000 de telespectatori la nivel national urmăreau luni seară, în minutul de maximă audiență, spectacolul jurizărilor pe nevăzute.

Ziua de 26 noiembrie a clasat Antena 1 ca lider de piață și în prime-time (intervalul cuprins între orele 19.00-23.00), cu o medie pe publicul comercial de 8,9 puncte de rating și 25,3 % cota de piață. Pe același target, în prime-time, poziția scundă a revenit postului Pro Tv cu o medie de 8,4 puncte de rating și 23,9 % cota de piață. Și la orașe Antena 1 a fost lider cu o medie de 8,4 puncte de rating și 18,7 % cota de piață, urmată de Pro Tv cu 8,1 puncte de rating și 18,1 % cota de piață.

Personaje speciale și preparate pe măsură și-au făcut apariție cu doar câteva etape înainte ca jurizările pe nevăzute să se încheie, iar concurenții s-au întrecut la bancurile de lucru pentru a-i impresiona pe chefii Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu. Fără să știe cine se afla în spatele ușilor, cei trei s-au bucurat de farfurii delicioase, pregătite de bucătari fără experiență în domeniu.

Experiența ”Chefi la cuțite” oferă tuturor pasionaților de gătit șansa să se afirme, acesta fiind și motivul principal pentru care Georgiana Feerică s-a înscris în acest concurs. Cu o rețetă simplă a copilăriei, prăjitura cu bulion, aceasta a reușit să obțină fără emoții un pașaport de trecere către etapa următoare: ”Eu am crescut cu prăjitura asta, mi-o pregătea mereu bunica.”, a afirmat chef Scărlătescu impresionat. O farfurie senzațională de trei cuțite a fost pregătită, luni seară, de un barman ospătar de douăzeci de ani. Alexandra Neagoe a pariat că poate obține acordul chefilor cu sushi, iar tehnica și gustul autentic al preparatului au ajutat-o să obțină cu ușurință votul chefilor: ”Farfuria e perfectă! Felicitări!”. Tot aseară, cunostcutul actor Emil Mitrache asigurat umorul în platou, Dan Mihai Zarug, designer vestimentar, a demonstrat că

 

moda și gătitul au ceva în comun, iar Jean Gavril, cântăreț, a transpus dragostea pentru muzică într-un preparat semnătură, ce poartă numele unei piese proprii: ”Cuțit la abdomen. Jurizările de succes ale celor doi și cele două cuțite necesare calificării au arătat în că în cel mai iubit show culinar pasiunea pentru gătit este cea mai importantă.

Printre preparate delicioase s-au strecutat și două rețete exotice, pregătite de doi foști concurenți ”Chefi la cuțite”. Ionuț Chirițoiu, semifinalist din echipa lui chef Bontea în sezonul 4, și Giovanni Popic, finalist din trupa de bucătari a lui chef Dumitrescu, au venit să-i revadă pe chefi, dar și să îi suprindă cu niște farfurii speciale: mousse dulce de castravete cu fructe de pădure și gelato de mici. Tot aseară, jurații au oferit și un cuțit în culise, după o jurizare ce i-a pus pe gânduri: “Am gustat din nou preparatul şi ne-am dori să te vedem în continuare!”, i-au spus aceștia lui Julio Lucas ”De Espana”, ce e încântat cu o farfurie specifică gastronomiei spaniole.

Amuleta serii de luni a fost adjudecată de chef Florin Dumitrescu, ce a obținut al patrulea avantaj valoros din acest sezon. Cu o farfurie fine dining, ce a avut la bază un ingredient simplu, fasolea, juratul și-a câștigat dreptul să blocheze un concurent din echipele adverse pentru jumătate din durata unei probe în confruntări: ”Savoarea mâncării am simțit-o de la prima îmbucătură, iar finalul a fost apoteotic! Gustam din prima farfurie, dar trăgeam cu ochii la ultima.”, a mărturisit chef Petrișor Tănase, invitatul special al serii. Astfel, chef Florin și chef Sorin ocupă primul loc în clasamentul amuletelor, cu patru cartoline câștigate, pe când chef Cătălin a obținut doar una singură.

Categories: MASS MEDIA

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*