Scopul unui avocat în procesele penale este unul bine determinat. Acesta acționează independent și are datoria morală de a se supune legii, precum și codului deontologic, respectiv statutului profesional. Își pune la dispoziție serviciile care vizează apărarea drepturilor, a intereselor legitime și libertăților omului. 

Cei care doresc să apeleze la ajutorul unui profesionist în domeniu se vor orienta după o persoană cu experiență, îndreptățită să presteze astfel de servicii. În exercitatea lor are în vedere atât asistarea, cât și reprezentarea persoanelor juridice și fizice înaintea instanțelor autorității judecătorești, a celor publice, a organelor de urmărire penală, precum și a diverselor persoane cu statul fizic ori juridic.

În alegerea celui mai potrivit avocat drept penal, fiecare trebuie să se orienteze după o serie de aspecte. Interesul este de a beneficia de ajutorul cuiva care acționează conform cu legea și care are experiența necesară pentru a câștiga procesele ce le poartă. AVM Consult este o recomandare pentru cei care doresc să aibă siguranță atunci când se confruntă cu diverse situații de ordin penal.

Conștienți de responsabilitățile pe care pe presupune o astfel de profesie, specialiștii aduși în discuție au în vedere adaptarea permanentă la cerințele legii, la cele ce se impun vizavi de această sferă de actualitate, astfel încât să le ofere întotdeauna clienților rezultate optime.

Ce spun specialiștii despre procesele penale și avantajele ce le oferă publicului

A fi parte într-un proces penal constituie o dificultate indiferent de persoană și statutul său. Ceea ce nu toți par să înțeleagă este că și cei care au săvârșit o infracțiune au drepturi. Acesta este rolul celor de la AVM Consult, de a se asigura că cei ce le solicită serviciile vor fi respectați, iar drepturile nu le vor fi încălcate. Desigur că vor găsi o soluție și atunci când celor în cauză le sunt imputate fapte, deși nu sunt vinovați de acestea.

În ceea ce privește avantajele de care au parte persoanele ce solicită ajutorul profesional al unui avocat drept penal din cadrul societății menționate, iată câteva mențiuni de interes pentru publicul doritor.

  • Se asigură asistare în cursul urmăririi penale

Beneficiarul serviciilor va fi însoțit de avocatul specializat în drept penal ce se stabilesc fie după caz la sediul poliției, în fața judecătorului sau a procurorului, specializați în drepturi și libertăți. De asemenea, acesta va oferi consultanță ori de câte ori se vor lua măsuri vizavi de persoana în cauză, astfel ca apărarea să fie excelentă.

Recomandă serviciile societății menționate și faptul că se actualizează constant cu informații și noutăți în domeniu. Astfel, vor putea identifica strategii optime de apărare, prin raporare la cauza fiecăruia în parte.

Atunci când organele legii, poliția, instanțele sau procurorii vor lua decizii, avocatul va oferi susținerea optimă pentru a identifica cele căi de atac legale care să ajute. Aici intră măsuri precum contestațiile, apelul, plângerile, recursul, revizuiri, contestații în anulare.

Uneori se întâmplă ca anumite măsuri preventive să fie luate fără a ține cont de încălcarea drepturilor acuzatului sau celui ce acuză. Specialistul va exercita cererile de înlocuire a acestora, va plasa cereri de probe. Întotdeauna va avea în vedere studierea materialelor de supraveghere tehnică cu care acționează partea cealaltă, respectiv parchetul și poliția. Se va asigura de asemenea și consilierea necesară vizavi de strategia potrivită de aplicat în cadrul procesului.

Unde este cazul, un avocat cu experiență și bun cunoscător al profesiei exercitate va oferi asistența potrivită pentru a încheia sau negocia un acord avantajos cu procurorul de caz, privitor la pedeapsă. Se va avea în vedere și Codul de procedură penală.

Din lista de servicii incluse în portofolul AVM Consult, referitoare la cazurile de drept penal amintim și ajutorul oferit în formulare de a plângeri penale, a celor privitoare la soluțiile adoptate de procurori, organe de cercetare penală, organe ierarhic superioare. Un specialist va oferi întotdeauna și reprezentanță înaintea instanțelor de judecată, respectiv asistare și mereu va căuta să formuleze căi de atac legale contra hotărârilor ce au fost luate de instanța de judecată.

Astfel de detalii importante trebuie avute în vedere de către cei care sunt în căutarea unui avocat expert în drept penal. Numai așa șansele de a câștiga procesele vor fi optime, iar fiecare oportunitate de a ieși în avantaj va fi evidențiată. Pe avmconsult.ro găsesc cei interesați mai multe informații cu privire la aceste servicii.